Kako meditira koji astrološki znak?

Kakva će vam meditacija odgovarati ovisi i o vrsti vaše energije. Pripadnici različitih astroloških znakova, baš kao u svakom drugom životnom iskustvu, sasvim drukčije pristupaju meditaciji. Otkrijte koja vam tehnika meditacije najviše odgovara i u kojoj možete napredovati

Mantre

Ako meditirate, ili tek učite, možda vam astrologija može pomoći s ponekom malom idejom. Ipak, zapamtite, teorija i savjeti mogu pomoći, no najvažnija je vaša osobna meditacijska praksa.

Mantre koje vam preporučujemo (vidi znakove) može biti oslonac u meditaciji. Mantra se ponavlja mentalno, u sebi, usklađuje se s disanjem. Upornim ponavljanjem ona će um koji stalno luta vratiti na siguran put prema unutarnjem miru. Mantra je, kao i samo iskustvo meditacije, vrlo osobna stvar. Sami birate mantru čije vam simboličko značenje i zvučna vibracija intuitivno najbolje odgovaraju. Svakako iskušajte mantru Om, najvažniju i najapstraktniju mantru koja sadržava sve zvukove, sve vibracije i objedinjava sve mantre. Smatra se da Om predstavlja zvuk nastanka svemira.

Ako su vam tradicionalne mantre previše „duhovne“, možete izabrati riječi poput mir ili ljubav, afirmativne izjave i pojmove koji odražavaju osobine koje želite osvijestiti ili ojačati.

Blizanci, Vaga i Vodenjak

Zrak je vaš element koji simbolizira naglašenu mentalnu energiju. Životu pristupate na racionalno-analitički način i trebate stalnu interakciju s okolinom. Brzi ste, često nervozni, rasipate se na sve strane u težnji da zadovoljite svoju znatiželju, da povežete ljude, da pomognete drugima i mijenjate svijet. Meditacija će vam pomoći da smirite um i odvojite važne ideje od bezvrijednih. Meditacija vam ne ide lako, vaš um je toliko aktivan da traži puno strpljenja. Svoj um možete kultivirati na sličan način na koji malo dijete učite pristojno jesti za stolom, strpljivo i smireno ponavljajući pravila. Vjerojatno ćete iskušavati različite tehnike meditacije, mijenjati mantre te imati brojne uspone i padove. Najvažnije od svega je da ustrajete u svakodnevnoj praksi. 

Dobro se snalazite u vizualizaciji. Da biste razvili sposobnost vizualizacije, možete započeti gledanjem u neki jednostavan geometrijski oblik poput kružnice ili trokuta. Potom zatvorite oči i pokušajte oblik vidjeti u svojem umu. Nastavite raditi sa složenim oblicima. Mantre u geometrijskom obliku – jantre i mandale – tradicionalno su pomoćno sredstvo kod meditacije. Odgovaraju vam i meditacijske šetnje. Najbolje su šetnje u prirodi, no možete izabrati miran dio parka ili vlastita vrta. Pozorno povezujete disanje s koracima kako biste razvili svijest o sebi i uz pokret postigli unutarnji mir. Ako birate mantru, skloniji ste apstraktnim, premda vašoj energiji odgovara i mantra božice Sarasvati, Om aim Sarasvatyai namah (Om aim Sarasvat-jai nama), koja je zaštitnica znanja i umjetnosti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci