Kako kozmičke promjene djeluju na naše tijelo?

Kozmičke promjene utječu na nas ne samo na emocionalnoj i duhovnoj nego i na tjelesnoj razini

Svi smo povezani sa svemirom, stoga duboko osjećamo promjene što se događaju na nebu – i to ne samo na emocionalnoj i duhovnoj razini nego i onoj tjelesnoj, kaže astrologica Tanaaz Chubb. Znajući da Mjesec utječe na plimu i oseku te da gotovo 80 posto nas čini voda, možemo zamisliti kakvo je njegovo djelovanje na nas. Jednako tako različiti planeti mogu utjecati na nas na tjelesnoj razini, podižući ili spuštajući našu energiju i usmjeravajući je prema van ili pak prema nutrini.

Niska energija

Svemir zrači niskom energijom kad su brojni planeti retrogradni ili kad je na djelu značajan tranzit ili promjena, što od nas zahtijeva vraćanje unatrag i sagledavanje stvari iz prošlosti kako bismo mogli krenuti naprijed.

Niska energija može stvoriti blokade, izazivajući osjećaj da smo zapeli, stagnaciju, letargiju i tromost. Može se dogoditi da izgubimo motivaciju za usredotočivanje na stvari na kojima radimo. Niska se energija može odraziti i na probavu i prouzročiti probleme, napuhnutost, zatvor, začepljenost sinusa, iritabilnost, bolove u mišićima i, osobito, leđima. Povećava se želja za spavanjem i povlačenjem u osamu, što je pogotovo naglašeno ako je istodobno energija usmjerena prema unutra.

Visoka energija

Početak novog ciklusa, prelazak planeta u novi znak, solarna ili lunarna pomrčina te mlađak ili uštap – to su sve razdoblja kad od planeta primamo koncentriranu dozu energije.

Kad je energija visoka, pojačana može biti i naša intuicija i spiritualne sposobnosti te aktivirano naše treće oko. No to može donijeti i glavobolje. Naime, energija visoke frekvencije može izazvati osjećaj oslobađanja, otpuštanja, a to pak može pojačati neke potisnute bolove ili čak bolest. Srećom, može pojačati i dobre osjećaje zahvaljujući čemu se osjećamo inspirirano i puni energije. No zbog visoke energije možemo postati i osjetljiviji te podložniji prehladi i virozama kao i skloni problemima s kožom te izbijanju prištića. Ona može uzrokovati i probleme s krvnim tlakom, vrtoglavicu, gubitak ravnoteže i nesanicu te u nama potaknuti zabrinutost i općenito osjećaj nemira.

Energija prema van

Kozmički poticaj da svojom energijom zračimo prema van dobivamo nakon što smo počeli novi ciklus ili se na svom putu susreli s promjenom. Ovakva je energija zamjetna i tijekom proljetnog ekvinocija i ljetnog solsticija. Ona nas može inspirirati i napuniti naše baterije, a u organizmu može potaknuti iscjeljivanje. Zbog njene usmjerenosti simptomi se često zamjećuju na vanjskoj razini.   

Energija prema nutrini

Svemir od nas traži okretanje sebi kad završavamo stari ciklus ili se pripremamo za novo poglavlje svoga života. Energija usmjerena prema nutrini na djelu je i tijekom retrogradnoga kretanja planeta, jesenske ravnodnevice i zimskog solsticija. Ona se često pojavljuje tek koji trenutak prije i poslije značajne promjene ili zaokreta, kad nam je potrebno nešto vremena da se prilagodimo i razmislimo.

Ovakva energija može pomoći u uklanjanju tjelesnih simptoma te aktivirati iscjeljivanje te procese otpuštanja u tijelu. S obzirom na njenu usmjerenost, tjelesni se simptomi u ovo doba često osjećaju na unutarnjoj razini.

Obje ove energije – ona usmjerena na van kao i ona prema unutra – "rade" i na visokim i na niskim frekvencijama te mogu promijeniti način na koji osjećamo i primamo svu tu energiju. Također valja napomenuti da se tjelesni simptomi i znakovi često pojavljuju ondje gdje postoje blokade i prikriveni problemi kojima se valja pozabaviti. Zamijetite li obrazac u svemiru i svom zdravlju, on može dati i naznake onog što je potrebno za iscjeljenje, ističe Tanaaz Chubb. I daje primjer glavobolja koje se pojavljuju u vrijeme važnih planetarnih promjena ili za punog Mjeseca, a koje mogu biti znak blokirane intuicije.

Isto tako, ako ste umorni i letargični u doba niske energije, to može upućivati na potrebu da nađete vremena za brigu o sebi te se nakratko povučete u osamu. Razmislite o svojem simptomu, a potom ga sagledajte s energetske perspektive, savjetuje astrologinja. "Tjelesni su simptomi uvijek znak neravnoteže, no neravnoteža se događa svima nama, zapravo joj nije moguće umaknuti. Sve što možete učiniti jest njegovati i štititi svoje tijelo najbolje što možete te naučiti kako upravljati svojom energijom tijekom kozmičkih promjena pomoću rituala, meditacije, vježbanja i tako dalje."  

Izvor: foreverconscious.com

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci