Kako komuniciraju zračni znakovi?

Blizanci, Vaga i Vodenjak u komunikaciji će biti uvjerljiviji ako ne prepričavaju tuđe priče, nego govore o onome što su naučili vlastitim iskustvom...

Lakoća društvenog ophođenja

Osobe naglašene zračne energije žive u glavi. Brz i aktivan um divi se svijetu ideja, tražeći znanje i društvenu prihvaćenost. Zračni je um objektivan, sve opaža kroz prizmu ideja koje su urednije i savršenije od stvarnosti. Zanima ga što drugi misle i kako će reagirati na njegove stavove.  

Otvorenost prema drugima i znatiželja potiču vještinu komunikacije. Jedna je od najčešćih riječi – zašto – i stalno će vam postavljati pitanja. Iako su vrlo razgovorljivi, ipak nećete imati dojam da vas pozorno slušaju. Imate osjećaj da znanje kojim izvanredno barataju i njihovi savjeti ne izviru iz srca. Ipak, njihov šarm i lakoća društvenog ophođenja uvijek su zabavni, privlačni i neodoljivi. Jezik im je katkad brži od misli. Hiperaktivan um često vodi u nervozna stanja. Teško će ga umiriti, a koliko god im je potrebna meditacija, za njih to predstavlja velik izazov.

Što je to istina?

Jako su znatiželjni kada je riječ o međuljudskim odnosima. Katkad ih to vodi ka pretjeranom upletanju u tuđi život pa i k ogovaranju. U najboljem slučaju angažirat će se oko društvenih i humanitarnih problema koristeći se svojim komunikacijskim vještinama kako bi privukli pozornost na osjetljive teme.

Zračnim je znakovima važna društvena prihvaćenost. U osjetljivim će situacijama spretno usklađivati činjenice i koristiti taktike izbjegavanja. Vodenjaku je istina važnija od društvene prihvaćenosti, no Vaga će ipak ublažiti svoje stavove jer želi biti popularna. Blizanci su stalno u nekom procesu učenja i novih spoznaja pa je istina za njih vrlo promjenjiva kategorija.

Svoju će komunikaciju unaprijediti ako se koncentriraju na uži broj područja, umjesto da se znatiželjno raspršuju na mnoge teme. Trebali bi pozornije slušati sugovornike, s više suosjećanja, ne upadati u riječ. U komunikaciji će biti uvjerljiviji ako ne prepričavaju tuđe priče, nego govore o onome što su naučili vlastitim iskustvom.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci