Kako komuniciraju vatreni znakovi?

Ovan, Lav, Strijelac uvijek su glasni, zabavni, često dramatiziraju. Vole na sebe privući pozornost i zabljesnuti svojom duhovitošću i inteligencijom

Uvjerljivost, drama i velike ideje

Vatreni znakovi svaki događaj tumače u svjetlu mogućnosti da izraze sami sebe i istaknu svoju osobnost. Filtrirajući se kroz prizmu vlastite važnosti, vatreni znakovi imaju subjektivan um. U načinu komunikacije imaju potrebu prenijeti poruku o vlastitoj važnosti. Izražavat će čvrste stavove iza kojih se krije njihova strastvena narav. Uvijek su glasni, zabavni, često dramatiziraju. Vole na sebe privući pozornost i zabljesnuti svojom duhovitošću i inteligencijom. Brzi i oštri na jeziku, spremni su ako treba i na svađu, samo da bi bilo po njihovu. Mnoge rečenice počinju s „ja“ u često nesvjesnoj potrebi da istaknu svoj ego.

Katkad su skloni samohvali, no zrele i samosvjesne osobe vatrene energije uvijek će naći pravu mjeru iskazivanja strastvenih uvjerenja i osvajati sugovornike svojom toplinom, zanimljivom osobnošću i šarmom. Njihov autoritet i samosvijest ostavljaju dojam uvjerljivosti. Ipak, nisu baš dobri u slušanju, rado upadaju drugima u riječ u nestrpljenju da izraze svoje stavove. Katkad svoje mišljenje mogu smatrati pretjerano važnim, a kad netko dokaže da nisu u pravu, to će mu žestoko zamjeriti i osvetiti se ogovaranjem.

Pretjerivanje i snaga laži

Ako je ego nesiguran, njegova pretjerivanja u komunikaciji katkad su na rubu laži, no samosvjesnom egu laganje je ispod časti. Strijelcu je od presudne važnosti da ga poštuju zbog njegova mišljenja. Lav je najdramatičniji u komunikaciji, a Ovan ne trpi suprotstavljanja i neodlučnost.

Snaga vatrenog uma krije se u sposobnosti da sagleda veću sliku života. Upravo će zato lako promovirati velike ideje i vrlo ih uvjerljivo prenositi. Vjerojatno će previdjeti sitnice, no snaga uvjerenja i optimizam vuku naprijed sigurni da će svladati sve detalje kojima se um ne želi zamarati. Um je okrenut budućnosti, velikim vizijama i mogućnostima koje nudi ovaj svijet.

Svoju će komunikaciju unaprijediti ako se nauče slušati i obuzdavati potrebu da uvijek budu u pravu. Kao što žele da se poštuje njihovo mišljenje, trebaju shvatiti da jednako pravo moraju dati i drugima.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci