Kako izražavate ženstvenost - otkriva vaša Venera

U svakodnevnom životu žene imaju mnoge uloge. Posao i djeca, obiteljski život, partnerski odnosi, ambicija i karijera, pa i proces starenja mogu nas udaljiti od naše ženske strane. Osjećaj ženstvenosti izvor je snage i potrebno ga je njegovati. Venera u natalnom horoskopu podsjeća nas na to što svakom od nas znači ženstvenost i kako je osnažiti

Ljubav znači pravu sreću

Kad sam bila mala, moja najdraža bajka bila je Pepeljuga. Zapostavljena djevojčica koja postaje princeza u mom je dječjem svijetu stvorila brojne predodžbe. Na površini priče su predivna haljina, staklene cipelice i veličanstveni dvorac.

Upijala sam lijepo ilustrirane slikovnice s različitim verzijama Pepeljuge, zamišljala raskošnu haljinu i sama je crtala, usvajajući predodžbu kako je vanjski izgled jako važan. Moda i odjeća te kult ljepote danas igraju golemu ulogu, no mi, odrasle djevojčice – Pepeljuge, Snjeguljice ili Crvenkapice – osvjedočile smo se da ni najljepša haljina ne znači sreću.  

Tu je, naravno, i Princ koji obuhvaća predodžbu da romantična ljubav znači pravu sreću. Tek će Princ dati Pepeljugi pravo mjesto u društvu, značaj i smisao postojanja. Za razliku od Pepeljuge, mi svoje mjesto u svijetu i svoj značaj možemo sagraditi same za sebe. Princ je svakako poželjan, a ljubav i dalje ostaje snažan pokretač naših želja. Poruka Pepeljuge bila je i da su čuda moguća, kako se preobrazba događa svakomu od nas i izvlači – iz pepela – najljepše kvalitete koje posjedujemo. Preobrazbe treba pokrenuti sam, svojom vjerom i svojim djelovanjem!

Princa ne treba uzeti zdravo za gotovo

Staklena cipelica koju Pepeljuga izgubi na stubama dvorca trag je koji je Princa doveo do nje. Staklena cipelica odličan je simbol vrijednosti i nade. Posebna, jedinstvena, tako ženstvena, ona koja pripada samo njoj – staklena cipelica trag je koji ostavlja iza sebe kako bi je mogla pronaći ljubav!

Sve mi ostavljamo iza sebe staklene cipelice – svoje osjećaje, dobročinstva i podrške drugima, razna postignuća, znanja i vještine te velike količine kolača koje same pečemo, svečanih ručaka koje pripremamo, gomile nade i ljubavi, a iznad svega svoje neuništivo žensko srce.

I kad postoji stalni princ u našem životu, ne treba ga uzeti zdravo za gotovo. Čini mi se da je potrebno uvijek iznova ostavljati iza sebe staklene cipelice, uvijek iznova živjeti svoju ženstvenost, pokazivati svoje vrijednosti kao trag koji vodi do našeg srca. U astrologiji Venera je simbol svega onoga što nalazimo u Pepeljugi: ljubavi, ljepote, osjećaja osobne vrijednosti, ženstvenosti i svega onoga čemu se nadamo u ljubavnoj vezi.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci