Kako ići naprijed dok je Merkur retrogradan

Dvaput provjeravajte, imajte rezervni plan, duboko udahnite – i iskoristite priliku da usporite i posvetite se sebi

Ponovno je došlo doba Merkurova hoda unatrag – doba neočekivanih komplikacija, zastoja i manjkavih informacija. Kako što lakše prebroditi to razdoblje, čak ga i iskoristiti na najbolji mogući način, savjetuje Aimee Halpin, personal coach, učiteljica joge te, osim na vlastitom blogu, autorica tekstova u različitim publikacijama.

1. Pomno pročitajte sve što vam je poslano – ali nemojte tome pripisivati novi ili drukčiji smisao, ili pak u tome iščitavati skrivene poruke.

2. Tri puta duboko udahnite i izdahnite – odvojite vrijeme za tri duboka udaha i izdaha. Stavite dlanove na trbuh da biste mogli osjetiti kako se podiže i spušta dok polako i duboko udišete i izdišete na nos. Potom dlanove stavite na rebra te ponovno osjetite kako se šire dok udišete te spuštaju dok izdišete. Na posljetku dlanove stavite blizu ključne kosti i osjetite podizanje prsa dok se pluća ispunjavaju zrakom, a zatim njihovo spuštanje dok izdišete na nos. Sve ponovite 3 puta.

3. Prije putovanja dodatno potvrdite sve što ste isplanirali – ako je moguće, napravite rezervni plan; ako nije, pripremite se na moguće neočekivane promjene i odgode te stvari rješavajte u hodu ne gubeći glavu i živce.

4. Ovo je vrijeme za telefonske razgovore – ne SMS-ove i mailove, osobito kad je riječ o važnim stvarima. Ograničite razmjenu poruka na najmanju moguću mjeru jer je prevelika opasnost od pogrešnog razumijevanja i izvrtanja napisanih riječi.

5. Povežite se sa svojom unutarnjom mudrošću, ne reakcijama – kad se situacija s nekim zakomplicira, upitajte se je li to istina, što uopće znate o toj osobi, osjeća li se možda ona isključeno, je li to što se dogodilo u skladu s njezinom osobnošću i vašim dosadašnjim iskustvima s njom… Što vam instinkt govori o njoj i trenutačnoj situaciji?

6. Nemojte se preopteretiti – tijekom tri tjedna Merkurova retrogradnog hoda što je više moguće smanjite količinu obaveza, nemojte dodavati nove, suzdržite se od ambicioznih planova i započinjanja novih projekata (te svakako nemojte potpisivati ugovore) – sve to može pričekati.

7. Budite strpljivi – iskoristite ovo vrijeme da malo usporite, razmišljate, meditirate, vježbate jogu, okrenete se sebi i brizi za sebe te eventualno pozabavite rješavanjem zaostataka i stvari koje se povlače već neko vrijeme, a dosad ih niste završili.

Patricija Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci