Kakav ste ljubavnik prema astrologiji

Seksualnost je vrlo složeno bojno polje na kojemu se bore požuda, nagoni, osjećaji i strahovi. Otkrijte kako zvijezde upravljaju vašim libidom i što vam seksualna energija donosi u život

Prepuštanje nagonskim silama

Seksualnost je izraz cijele naše osobnosti i moćna sila koju ne smijemo zanemariti.
U izvornom obliku ne podrazumijeva intimnost, osjećajnu povezanost, postojanje veze koja ima svoju dinamiku i pravila. Seksualnost je vrlo jednostavno tjelesna potreba, instinktivni nagon za dodirom koji može opustiti unutarnju napetost tijela. Seksualnost je vrlo moćna jer oslobađa nagonske energije koje često izmiču civilizacijskim pravilima.

Prepustiti se nagonskim silama vrlo je izazovno iskustvo. Nije se lako upustiti u seksualne odnose jer se pritom možemo osjećati izloženima i ranjivima. Ako je riječ o seksu s osobom koju volimo i kojoj vjerujemo, stvari su jednostavnije. Ako vezu započinjemo ili ako imamo neriješenih problema iz prošlosti, strahova ili loših iskustava, teško ćemo postići spontanost doživljaja i užitak.

Seks sa ili bez osjećaja

Netko ne može zamisliti seks bez ljubavi, dok netko ne želi miješati seks i osjećaje zbog nespremnosti da izgubi neovisnost. Upravo se zato iza zatvorenih vrata naše intime često kriju blokade, frustracije, zbunjenost, prešućivanje i neispunjene žudnje. Osobna su iskustva obojena nizom očekivanja, predodžbi, maštarija, predrasuda – drugim riječima, ljudsko iskustvo koje bi trebalo biti vrlo jednostavno, postalo je vrlo složeno.

Dopustite da vas astrologija povede na zabavno putovanje kroz potrebe tijela, kroz temelj vaše seksualne energije. Pronađite svoj znak, no ako slučajno znate u kojem se znaku nalaze vaša Venera i Mars, dajte prednost upravo tim znakovima.

ZAVODNICI Lav i Vaga
Svjesni ste svojih kvaliteta, no da biste bili potpuno zadovoljni, trebate potvrdu da i drugi tako misle, da vas cijene i smatraju posebnima. Zbog toga razvijate posebnu društvenu vještinu zvanu šarm. Duhovitošću privlačite pozornost, uvijek ste pomalo zavodljivi da biste dobili ono što najviše želite – prihvaćanje. Izbirljivi ste u odabiru partnera, volite profinjenost i dašak ekstravagancije, jako ste osjetljivi na fizičku ljepotu. Kad se uzburkaju nagoni, krećete u dramatičnu igru zavođenja. Lako će vas ponijeti romantično raspoloženje pa teško razdvajate osjećaje od seksa. U seksu niste potpuno spontani jer pazite na partnerove reakcije. Tek kad su one ohrabrujuće, možete se potpuno osloboditi. Vi se spremno dajete, ali puno tražite za uzvrat.

→Strijelac, Blizanci i Vodenjak odlično se uklapaju u vaša očekivanja. Ovan neće uvijek ispuniti vaše visoke kriterije, ipak godi vam njegova pažnja. Privlači vas Bikova senzualnost, no nećete ga lako zavesti. S tajanstvenim Ribama, Rakom i Škorpionom pomalo ste nesigurni jer ne znate što zapravo žele. Jarci vam nisu dovoljno glamurozni, ali vam odgovara podatnost Djevice.

ISTRAŽIVAČI Blizanci i Vodenjak
Vaš je um uvijek malo ispred nagona, pa se volite poigravati idejom seksa i provocirati svojim stajalištima. Vi ste znatiželjan i zainteresiran istraživač seksualnosti. Volite raznolikost i maštovit pristup. Važna je predigra, posebno verbalni dio igre zavođenja. Privlače vas veseli, spontani partneri koji vole zadirkivanja, no kad dođe do prave akcije, ponekad se možete prestrašiti. Sve dok vas je partner u stanju nasmijati i iznenaditi, bit ćete spremni otpustiti kočnice i prepustiti se čistom fizičkom užitku. Volite razgovarati tijekom seksa, da lakše prepoznate partnerova očekivanja. Ne očekujete izdržljivost jer ste brzi u svemu, pa tako i u zadovoljavanju nagona. Ne smeta vam izravnost, ali volite nježnosti, osobito nježne riječi.

Očarani ste izazovnim stilom Ovna i Strijelca. Vaga i Lav mogu vas lako zavesti i rado ćete se upustiti u flert. Pomalo vas zbunjuje tajnovitost Raka i Škorpiona koji su vam upravo zbog toga silno zanimljivi. Jarac i Djevica neće raspaliti vašu maštu, no s Ribama možete doživjeti neslućena iskustva. Bikov polagani stil možda vam se neće učiniti izazovnim, no od njega možete svašta naučiti.

OSVAJAČI Ovan i Strijelac
Odlikujete se samosvjesnom energijom koja oko zadovoljenja vlastitih potreba nema nikakvih dvojbi. Nagone treba zadovoljiti, vi imate na to pravo! Ono što želite to izravno tražite i potpuno ste iskreni. Možete biti vrlo domišljati, romantični i umiljati no vaša prodornost može prestrašiti plahu lovinu. Privlače vas izazovni i poticajni partneri i nije vam se teško potruditi u igri osvajanja. Ne uzbuđujete se kad naiđete na otpor, to će vas još više zagrijati. Seks je za vas poput sporta, zabavan, natjecateljski, naglašeno fizički. Osjećate da vam obnavlja energiju i potvrđuje vašu osobnu snagu. Spontani i prirodni u seksu, želite jednostavno iskustvo, bez nepotrebnih komplikacija, uplitanja osjećaja ili pretjerane ozbiljnosti. Treba vam samo malo nježnosti. Stalno vas privlače novi izazovi pa spadate u prave seksualne osvajače.

Lako ćete osvojiti Blizance, Vodenjaka i Lava. Vaga i Djevica u svojoj izbirljivosti mogu vas smatrati previše izravnima. Bik i Škorpion cijene vašu nagonsku stranu, ali ih neće usrećiti vaša nestrpljivost. Jarca nećete razočarati. Ribama i Raku vaš je stil malo pretjeran, pa će vam vješto izmicati.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci