Kakav je koji znak tata?

Na Dan očeva podsjeća se na važnost očinstva, a poznati astrološki dvojac, Ophira i Tali Edut, za tu je priliku sažeo očinske značajke svakoga horoskopskog znaka.

Očinstvo u svjetlu zvijezda

Ovan

"Ja sam alfa i ti to znaš" – tako oca Ovna opisuju sestre Edut. Tata Ovan ne boji se ničega i među ostalim se očevima postavlja kao neprijeporni vođa na vrhu hranidbenog lanca.

Bik

"O, da, još se palim na tvoju mamu" – kod Bika romantika nikad ne umire pa je njegovo potomstvo svjedokom desetljećima žive ljubavne priče, upotpunjene strastvenim poljupcima u svim prilikama. Bik ljubavlju i nježnošću obasipa i djecu te je jedan od najtoplijih očeva u zodijaku.

Blizanci

"I ja imam mišljenje o tome", kazao bi otac Blizanac. On će se možda "stiltati" upita li ga se kako se osjeća, no pitanje što misli baca ga u top-formu i konverzacija može potrajati do sitnih sati. Iako se njegovo potomstvo možda neće složiti sa svime što kaže (i obratno), bit će zadivljeno njegovim briljantnim umom.

Rak

"Još uvijek sam dobar u tome" – da, tata Rak je Superman, čovjek od čelika, čvrst i pouzdan kao stijena, a mek, nježan i osjećajan iznutra. Nekako mu uspijeva da njegova prirodna osjetljivost djeluje kao prednost u usporedbi s drugima.

Lav

"Zabavimo se i uživajmo!" – otac Lav srce je i centar svake zabave, izvor smijeha i dobrog raspoloženja. Ako nekim slučajem možda i nije najglasniji tata u prostoriji, svakako će se istaknuti kraljevskim držanjem koje je nemoguće ne primijetiti. Njegovo kraljevsko veličanstvo dobrohotno će dopustiti smrtnicima da uživaju u njegovoj blizini i privlačnoj toplini kojom zrači.

Djevica

"Čekaj malo, stvarno si TO rekao meni?!" ispalit će tata Djevica nakon podrobne analize. Ovo je otac koji želi biti siguran da njegovo potomstvo neće propustiti priliku da bude pametno, razumno i neovisno. Posvetit će sate i sate strpljivo ga učeći razne stvari kako bi mu omogućio da odraste u nekoga tko se ne mora zabrinjavati ni zbog čega (a znamo da ovaj znak zabrinjava koješta).

Vaga

"Naravno da ću održati zdravicu", nešto je što bi, smatraju sestre Edut, kazao otac Vaga. Upitate li ga kako ga je očinstvo promijenilo i učinilo boljim čovjekom, dobit ćete lirski odgovor od kojih će mnogima zasuziti oči. Čak i oni čvršći, više "macho" primjerci Vaga zračit će ponosom zbog svoje očinske uloge.

Škorpion

"Bolji smo od ovih smrtnika" – otac Škorpion zaokupljen je izgradnjom svoga carstva i zahtijevanjem svjetske dominacije za svoju obitelj. Možda djeluje proračunato i opasno, no jednako je toliko i brižan, i nema toga što ne bi učinio za svoju djecu.

Strijelac

"Da te naučim jednu-dvije stvari o životu" – mudar i elokventan otac Strijelac i od najmanje lekcije u stanju je napraviti predavanje. O, da, to klincima može biti zamorno. Na sreću, taj otac zna biti i te kako zabavan pa svojim šalama i dosjetkama pokazati da je velik veseljak.

Jarac

Krajnje ozbiljan, potajno zabavan – opisuju "astro blizanke" tatu Jarca. On često djeluje kao da život shvaća previše ozbiljno i ubija se od posla da bi osigurao sve potrebno za egzistenciju svoje obitelji. No ima on i otkvačenu, zaigranu crtu – koju na površinu izvlače upravo njegova djeca.   

Vodenjak

Tata koji se "glupira" 24 sata na dan, 7 dana u tjednu, opisuju sestre Edut. Tata Vodenjak uživa u tome, obožava se igrati sa svojim klincima, voditi ih van, pokazivati im svijet. To je tata koji je svom djetetu najbolji prijatelj, vječno pun pošalica i spački, pa se s vlastitim potomstvom zafrkava i na javnim mjestima, ne ustručavajući se čak ga i osramotiti. 

Ribe

Gospodin Sentimentalni, nazvale su ovog oca "astro blizanke". Njegova je nutrina tako meka i osjećajna, on to jednostavno ne može skriti – najčešće i ne pokušava – pa će njegovo potomstvo doživjeti mnoge nježne trenutke. Taj tata voli pričati o danu kad je njegovo dijete rođeno, često ga fotografira i evocira dragocjena sjećanja. Iako pripadnici ovog znaka nisu uvijek sjajni supruzi, kao očevi su vječno odani

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci