Jyotish tjedna prognoza od 5. do 12. 12. 2016.

Ovo je tjedan (učenja) umijeća ljubavi!

Ljubav je davanje sebe

Tjedan će obilježiti nekoliko novih tranzita. Kako smo rekli, prošli tjedan Venera je ušla u znak Jarca. Ono što je potrebno objasniti jest da svaki znak ima tri sazviježđa u jyotishu, a Venera se do 11. 12. 2016. nalazi u sazviježđu Uttarashada. To je jedno od najpovoljnijih sazviježđa i u njemu se Venera osjeća dobro. Specifičnost ovog sazviježđa i Venere jest da je tada dobro učiti o ljubavi kroz literaturu. To je i najvažnija poruka o ljubavi jer većina je zaljubljena u mit o ljubavi i u idealne partnere kao spasitelje.

Jungova psihoterapija naziva to zaljubljenost u arhetip junaka, gdje žena u partneru nesvjesno traži spasitelja, što u velikom broju slučajeva donosi razočaranje u odnosima, pogotovo nakon tridesete godine. Kada se nauči da je ljubav davanje sebe, onda se stječe snaga i oko vas se stvara atmosfera koja privlači takvog partnera koji je sposoban za primanje i davanje. Ovaj savjet je bitan jer Venera se približava Marsu koji donosi zaljubljivanja, a to znači da, ukoliko to vaša karta pokazuje, može donijeti podosta zabluda.

Povoljno vrijeme za učenje vještina

Drugi aspekt u ovom tjednu je parivartan joga ili zamjena mjesta Merkura i Strijelca. Ova kombinacija daje izrazitu snagu učenja i polaganja ispita. Jako pozitivan aspekt koji bi trebalo što bolje iskoristiti, ne samo za učenje već i za upis onoga sto ste naumili završiti. Ono što će obilježiti jedno dulje razdoblje odličnog obrazovanja, također je tranzit Jupitera u sazviježđu Chitre od 4. 12. 2016. koji još više pojačava aspekt učenja i znanja. Možemo reći da je ovo izrazito povoljno vrijeme za učenje vještina.

Treći aspekt koji vlada do 8. 12. 2016. je kalasarpa joga koja vam može stvarati nervozu, kao i želju da se novac zaradi na riskantan način.

Možemo zaključiti da je ovo tjedan koji daje naglasak na znanju i učenju, kako u ljubavi, tako i ostalih vještina.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci