Jyotish smjernice za 2017. godinu

Nikola Žuvela, stručnjak za indijsku astrologiju jyotish, daje nam četiri smjernice za sljedeću godinu koja će po mnogočemu biti bolja od 2016...

Dragi čitatelji Sense,

želim vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu. Kad je o jyotsih smjernicama za sljedeću godinu riječ, mogli bismo ih podijeliti na četiri važna tranzita:

1. Dublje povezivanje sa samima sobom

Prvi je ulazak Saturna u Strijelca i njegovo retrogradno kretanje. Ono što će nas sve obradovati jest izlazak Saturna iz Škorpiona koji je donio sve nestabilnosti kojima smo bili svjedoci u protekloj godini, kako globalno, tako i individualno. Sada nam u Strijelcu nudi mogućnost preispitivanja stavova o sebi, o onom unutarnjem koje zovemo Jastvo, bitak, Bog. Naime, Strijelac ili broj devet je broj dharme, naravnog zakona, ali i  sreće.

Dakle, pitanje koje nam postavlja Saturn u Strijelcu su vrijednosti. Kada su ljudi poistovjećeni s kolektivom, kao i općeprihvaćenom religijom, ustvari pate od slabog samopouzdanja. Saturn ruši konvencionalne dogme i okreće nas individualnom istraživanju sebe, što stvara dublje korijene povezivanja sa samim sobom.

Stoga, pokušajte obratiti pažnju na ono što vas doista čini sretnima. Uočite da sreću jedino stvaraju individualne vrijednosti, a o tome govori Saturn u Strijelcu. Saturn u Škorpionu je donio intenzivna emocionalna iskustva a sada u Strijelcu preispitujemo ta iskustva s univerzalnim načelima. Emocionalna iskustva koja ste proživjeli sada treba sagledati šire, iz krupnog plana, i vidjeti da ona imaju univerzalna načela, da su nas vodili k istini. Ukratko, iskustva trebate pretvoriti u vrline, jer one nisu usađene, na njima se radi i kako je rekao Aristotel, one nužno donose sreću.

Nikola ŽuvelaNikola Žuvela, doktor filozofije i stručnjak za jyotish2. Produbljenje ljubavnih odnosa

Drugi važan tranzit je ulazak Jupitera u Vagu u rujnu, gdje pitanje odnosa dolazi u prvi plan. Ovo je tranzit koji će mnogima otvoriti pogodnosti vezane za odnose. Jupiter simbolizira muškarca u ženskom horoskopu, a on će se nalaziti u kući partnerstva, tj. Vage, što znači da Jupiter traži odnos sa ženom.

S druge strane, ovaj tranzit donosi jako dobre prilike u poslovima vezanim za umjetnost, odnose s javnošću, ali i pojačava aspekt za poslovne prilike i aktivnosti.

3. Preispitivanje seksualnosti bez emocija

Treći tranzit je povratak Saturna u Škorpion do studenog i on može donijeti emocionalnu nestabilnost, što znači prikupljanje novih doživljaja po pitanju zatvorenosti u seksualnosti.

Pitanje seksualnosti i nemogućnosti izražavanja emocija mogu od vas tražiti da ponovno sagledate je li kod vas prisutan taj problem jer seksualnost se prečesto shvaća bez emocija, a upravo ovaj tranzit naglašava taj problem na način da će ga ponovno potencirati.

4. Vladavina istinske ženske energije

I četvrti tranzit je izlazak Rahua iz Lava u rujnu, što je doista za svijet jako dobra vijest. On je donio pobjedu nazadnih i populističkih politika te je jačao u individualnim životima želju za statusom i uspjehom. Sada u prvi plan dolaze emocije i ženstvenost. Reflektirat će pogrešno shvaćanje ženstvenosti, koja se pokušava steći kroz status. Obratite pažnju u ovom tranzitu, koji će trajati više od godinu i pol, na žensku energiju.

Ono na što žene ne obraćaju danas pažnju jest snaga ove energije. U Vedama se smatra da je 70 posto snaga žene, 30 posto snaga muškarca. Ženska energija je puno jača od muške, a svaka žena ako obrati pažnju na taj segment osobnosti, može puno toga dobiti u odnosima. Mnogi smatraju da je ženstvenost ustvari seksepil, ali to je nametnuta uloga ženi. Ustvari, snagu žene možemo izraziti u tri aspekta: strpljenje, nježnost i dugotrajno provođenje nježnosti u djelo.

Ispod svih velikih rijeka nalazi se pijesak jer dugotrajna snaga nježnosti i strpljenja otapa svaki kamen. Na taj aspekt se misli kada se govori o ženstvenosti, pa bi bilo dobro znati da će taj aspekt imati snažno djelovanje na vas sljedeće godine od rujna.

Svakako, dolazi nam puno bolja godina, zato obratite pažnju na spomenute psihološke savjete koji se čine jednostavni, ali traže svakodnevnu provedbu da bi došlo do njihove materijalizacije.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci