Jyotish prognoza za listopad

Listopad će biti puno mirniji od rujna. Prva polovica mjeseca dobra je za odnose, Merkur je odličan za poslove i planiranja, a Mars daje snagu za napredak i za poslovni uzlet. Dani u kojima bismo trebali izbjegavati važnije odluke su 5., 6. i 30. listopada, to su lošiji dani za djelovanje i veće životne odabire...

Poslovna mudrost i intuitivnost

Merkur, Jupiter i Sunce ovaj su mjesec dobro postavljeni za posao i daju nam dobre poslovne mogućnosti. Sunce i Jupiter tvore i odličnu kombinaciju za intuitivnost, koja je često od pomoći u poslovnim i emocionalnim odlukama. Merkur i Jupiter dobri su za proširivanje poslovnih znanja.

Pod utjecajem društvenih konvencija i straha, obično ne sagledavamo sve svoje mogućnosti, a ova kombinacija upravo govori o svladavanju vještina i stjecanju znanja koji nam mogu pomoći u poslu. Kada bismo obraćali pažnju na ovaj aspekt života, shvatili bismo da je devedeset posto poslovnih problema prouzrokovano nedostatkom znanja i potrebnih informacija. Kada nemamo Merkurove informacije, ulazimo u podređeni položaj, zato je jako važno iskoristiti ovakve tranzite.

Vjetar u leđa ljubavi

Venera je dobro postavljena u prvom dijelu mjeseca i daje vjetar u leđa ljubavi do 13. listopada, a nakon toga ulazi u konjunkciju sa Saturnom. Venera u Škorpionu donosi potrebu za tajnovitošću, a sa Saturnom zapreke. To su one nedostupne ljubavi zbog kojih nastaju tragične priče koje ostavljaju gorak osjećaj neispunjenosti.

Ipak, na dubljoj razini, kada bismo mogli sagledati ovaj tranzit, kada bismo doista unijeli cijelog sebe, mogli bismo spoznati da se ne radi o nesretnoj ljubavi, već o Sjeni ili Saturnu koji stvara nevidljiv plašt nedostupnosti partnera koji nam se sviđa. U tom trenutku ne vidite da je vaše tijelo reagiralo obrambeno i da ovaj položaj ustvari znači strah od ljubavi.

Nedostupnost je ovdje strah od povrede. Mikro pomake svog tijela u susretu s emocijama koje je izazvao slučajni susret ne vidite jer vas nitko tome nije učio. Emocionalni susret izaziva sjećanje na traumu lošeg odnosa, što ustvari znači da tranzit Saturna i Venere jest sjećanje na prošle izgubljene karmičke ljubavi, pogotovo one tajne, ali u pozadini Saturn daje mogućnost osvještavanja traumatičnih emocija proizašlih iz loših odnosa.

Projekcije straha

Sunce 17. listopada ulazi u jyotishu u znak Vage, a to znači da povećava tvrdoglavost, ali istodobno stvara želju i mogućnost da se problemi rješavaju kroz suradnju. Budući da je u Vagi Sunce slabo, ono može svoj najveći potencijal ostvariti kroz udruživanje i akcije koje se odnose na društvo ili prijatelje.

Tome će pomoći tranzit Merkura koji će se pridružiti Suncu 21. listopada i svojom komunikacijom povećati mogućnosti suradnje i kontakata s drugima, što stvara i dobre poslovne prilike. Povećane su mogućnosti za sklapanje poslova onima koji rade na terenu, putuju i bit će otvoreni za suradnju i upoznavanje novih klijenata.

Listopad nam, dakle, daje dobre poslovne prilike, prvi dio mjeseca veoma je dobar za stjecanje novih vještina i odnose, druga polovica mjeseca lošija je za ljubav. Jasno, nije loša ako shvatite da je Saturn onaj koji produbljuje ljubav, ako zaista počnete promatrati stvarne razloge onoga što zovemo nesretnim ljubavima, a to je uočavanje sjenovitih projekcija straha od ljubavi.

Nikola Žuvela, www.vedski-jyotish.net

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci