Jupiter, vladar čeone čakre: Ja razumijem

Planeti kruže i pulsiraju na nebu ponad nas, a čakre – energetska središta našeg suptilnog tijela - pulsiraju i vibriraju u nama, usklađujući makro i mikrosvemir. Zato iz svoje astrološke karte možemo doznati dosta i o svom energetskom stanju i čakrama. Smještena u točki između obrva kao treće oko, čeona čakra pokazuje nam širu sliku svijeta, dublje značenje postojanja. Evo kako Vishuddha čakrom vlada Jupiter

Životna svrha

Čeona čakra ili treće oko pokazuje nam put kojim možemo krenuti da bismo se duhovno razvijali, dublje razumjeli svijet i svoju ulogu u njemu. To je središte sveobuhvatnijeg znanja, gdje se energija srca povezuje s energijom misli definirajući našu životnu misiju, put kojim trebamo ići, cilj koji možemo dostići.

Kad pomiješamo crvenu boju prve čakre i plavu pete čakre, dobit ćemo ljubičastu boju kojom pulsira čeona čakra. Jupiter odlično opisuje ovu vrstu energije jer u astrologiji on simbolizira potragu za dubljim značenjem postojanja, potrebu za definiranjem životne svrhe.

Teškoće s energijom čeone čakre

U tom procesu širimo svoja iskustva i razumijevanje svijeta, uviđamo širu sliku svijeta. To je širenje horizonata na svim razinama, svijest o mogućnostima koje možemo razvijati u budućnosti, a osjećaj da plovimo na univerzalnim tokovima energije donosi nam radost.

Teškoće s energijom čeone čakre ili Jupitera oduzimaju nam osjećaj svrhovitosti, viziju mogućeg razvoja, postajemo besciljni, neusklađeni s većim tokovima života.

Koji planeti vladaju čakrama?

Mars, vladar korijenske čakre: Ja jesam

Venera, vladarica druge čakre: Ja osjećam

Sunce, vladar treće čake: Ja stvaram

Mjesec, vladar srčane čakre: Ja volim

Merkur, vladar grlene čakre: Ja govorim

Saturn, vladar krunske čakre: Ja se povezujem

Senka Ljubić, astrologinja i učiteljica joge

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci