Jupiter u Strijelcu: Povratak vjere i dobrote

U četvrtak 8. 11. 2018. Jupiter ulazi u Strijelca i u tom znaku ostaje dvanaest mjeseci. Nakon 12 godina vraća se kući, u svoje sjedište. I mi ćemo se pomalo vraćati na već poznate, ali možda zaboravljene staze vjere u dobro, morala i etike, autopute znanja i slobode. Ali na tom putu postoje i neka upozorenja...

Odmah na početku treba razbiti mit da Jupiter velikodušno poklanja kome god stigne i kako će nas ove godine masovno zadesiti velika sreća. To je djelomično istina, ali nije za kontekst ove priče i, naravno, uvelike ovisi o vašoj natalnoj karti.

Pitat će vas koliko ste uložili...

Kao i svaki drugi planet, i Jupiter ima svoje uvjete i postulate. Osim entuzijazma, optimizma i vizionarstva, on prije svega traži znanje, stoga nemojte očekivati čuda ako niste uložili ili znanje ili novac. Kaže se da je sam Jupiter potpisao izreku "Koliko znaš, toliko i vrijediš". U ovih godinu dana na ovaj ili onaj način vraćat ćemo se učenju, edukaciji, ponovnom školovanju, završavanju fakulteta koji smo zapustili i sličnim scenarijima u kojima je nužno učenje i ulaganje u budućnost.

Bit će tu mjesta i za bitne pravne poslove, sudske procese, sređivanje financija, traženje sponzora, širenje biznisa. Na rasporedu su još masovniji odlasci u inozemstvo, što radi školovanja, što radi posla, a često radi oboje.

Pazite se filmskih priča!

Ovaj tranzit svakako nosi pozitivne promjene, čemu se mnogi vesele i što svi željno iščekujemo. Ipak, trebali bismo biti oprezni s jupiterskim temama, posebno zašto što jer će Jupiter cijelim putem biti u kvadratu s Neptunom, što znači da bismo, koliko god to kontradiktorno zvuči, trebali biti oprezni s optimizmom, entuzijazmom i dobrotom.

Kako? Tako da se ne zanesemo, da nas ne zaslijepi neka super poslovna prilika, kakvo velikodušno obećanje ili neka filmska priča. Sve što će biti lako dostupno i glatko trebalo bi dobro provjeriti, a ne skakati na prvu loptu. U takvim će se mutnim situacijama spasiti oni koji imaju dobre 'antene', što znači da će negdje prepoznati znakove jakog Saturna u Jarcu, koji bi trebao donijeti kritičnost, sumnju i oprez.

Bit će i priča gdje će se zaista ostvarivati nevjerojatni scenariji, gotovo bajkoviti, ali na takve igrokaze imat će pravo samo oni s istinski dubokom vjerom.

Preplašena vjera

Upravo na ovakve tranzite i aspekte, doduše nimalo lako, imamo priliku vratiti se toj istinskoj, najdubljoj vjeri koju svi negdje nosimo u sebi i od koje smo se možda s vremenom udaljili. Zato opet krećemo na put na kojem ćemo možda izgubiti kompas i zalutati bespućima raznih vjerovanja, lifecoach metoda, teorija, filozofija, religija, te uvidjeti i istinski spoznati da sve silno znanje i teorije nemaju smisla bez povratka izvoru, a izvor je negdje duboko u nama, gdje preplašena od prljavog materijalnog svijeta čuči čista i nevina vjera u nešto veće od nas.

Bit će i onih superlicemjernih koji će po tko zna koji put izdati svoju vjeru, načela, principe i ideale, te umjesto jačanja duha i vjere, širenja znanja i pozitivnih, afirmativnih priča, samo još više pohlepno hrliti ka materiji i ostalim zamjenama za istinski osjećaj sreće, mira i spokoja.

Prijevare, laganja, izdaje, krađe, afere, skandali također su teme koje će naglasiti ovaj tranzit. Toga će nažalost biti napretek, poglavito u školstvu, sportu, turizmu, pravu, sudstvu, crkvi i bankarstvu.

Ipak, nadamo se i drugoj strani koja će hrabro jupiterski uperiti vatrenu strijelu upravo prema svima koji truju i pljačkaju društvo.

Četiri planeta u sjedištima

Zanimljivo je da ćemo u trenutku Jupiterova ulaska u znak Strijelca na nebu imati četiri planeta u svojim sjedištima: Veneru u Vagi, Saturn u Jarcu, Neptun u Ribama i Jupiter u Strijelcu.

Istaknute teme su: trzavice i promjene u ljubavnim odnosima i društvenom životu, konsolidacija dalekosežnih ciljeva i želja, povratak čiste i istinske vjere, te jačanje i širenje zdravog duha, znanja, morala i pravde.

 

Ako ste zainteresirani za analizu natalne karte kod Uranovog djeteta, javite se na uranovo.dijete@gmail.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci