Jesu li vatreni znakovi manje osjetljivi na depresiju od drugih?

Depresija može pogoditi svakog od nas, no po načinu kako se odnosimo prema tom stanju, kako ga svladavamo i što će biti pokretač depresije svaki se znak zodijaka uvelike razlikuje. Provjerite znak u kojemu se nalaze vaše Sunce i Mjesec! Vatreni znakovi nisu izrazito skloni depresiji, ali su osjetljivi na svoju važnost. Suočeni s depresijom, osjećaju bezvoljnost i nemoć, ali se ona vrlo brzo pretvara u ljutnju. A ljutnja je snažan osjećaj koji traži neku vrstu djelovanja, pa će razdoblja depresije biti kratka. Ipak, ne bi smjeli zanemariti uzroke depresije i svoju ranjiviju stranu te trebaju raditi na učvršćivanju osjećaja samopoštovanja i ljubavi prema sebi.

Ovan – Više ljut nego depresivan

Osjećaj snage i vitalnosti Ovnu donose aktivan život, fizička pokretljivost, izazovi i mogućnosti stjecanja novih iskustava. Neće mu se dogoditi da tako lako potone u depresiju. Pokretači depresije su situacije u kojima su pravila previše kruta pa mu ne omogućuju nikakvu inicijativu ili dokazivanje.

Smeta mu i posao na kojem previše sjedi i nema dovoljno fizičke pokretljivosti. To umrtvljuje njegove instinkte, a deprimira ga i manjak izazova i nadahnuća. Ovan će prije biti ljut nego depresivan, a nepromišljeno djelovanje i impulzivne reakcije mogu ga dovesti do nezgodnih posljedica, nakon čega osjeća žaljenje i tugu. Izlazak iz depresije najbolje je potražiti u snažnim fizičkim aktivnostima, posebno u sportu.

Lav – Povrijeđeni ponos

Lav ima jednu vrlo osjetljivu točku, a to je ponos. Kad mu je ponos duboko povrijeđen i kad osjeća da nitko ne prepoznaje njegovu jedinstvenost, da ga ne vole i ne cijene onoliko koliko on zaslužuje, Lav može potonuti u duboku depresiju. No, isti taj ponos neće mu dopustiti da pokaže svoju ranjivost i bol.

Lav se nikad neće dugo prepustiti jadu i samosažaljenju, nego će svim snagama uzvratiti. Kao i Ovan, preobrazit će depresiju u ljutnju, pa može biti zajedljiv, osvetoljubiv protivnik svega i svakoga tko mu je uskratio poštovanje. Okružit će se pristalicama i aktivnim životom raspršiti depresiju.

Strijelac – Važno je imati cilj

Optimističan duh Strijelca možda je najmanje sklon depresiji jer će znatiželjni Strijelac uvijek pronaći neki važan razlog koji ga motivira na djelovanje, koji mu predstavlja izazov, donosi uzbuđenje i daje smisao životu. Osjeća da je rođen za neke važne stvari u životu.

Ako mu se učini da je sve što je radio beskorisno, kako je promašio cilj i svrhu djelovanja, da je uzaludno sve što je radio, mislio i vjerovao, Strijelac može potonuti u duboku depresiju. Međutim, u depresiji će pronaći neko dublje značenje i životnu mudrost te se vrlo brzo vratiti u normalu. Vjeruje da je svako životno iskustvo dragocjeno, a prilika da ga podijeli, podučava druge i pokazuje im put držat će ga podalje od depresije.

Zašto su vodeni znakovi osjetljiviji na depresiju od ostalih?

Zemljani znakovi i depresija - put izlaska za Bika, Djevicu i Jarca

Što zračne znakove gure u depresiju (i što ih "vadi")

žena astro

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci