Jeste li astrološki sangvinik?

Zrak je dominantna odrednica sangviničnog temperamenta. Zrak je topao i vlažan, a njegovo je godišnje doba proljeće. Naziv ovog temperamenta dolazi od latinske riječi sanguis, koja znači krv. Krv je dominantni životni sok, a glavni organ je srce. Sangvinik ima snažno srce i pluća, gdje se krv opskrbljuje kisikom. Srce pokreće cirkulaciju krvi i, na simboličnoj razini, potiče i održava komunikaciju, posreduje između svih dijelova tijela

Sangvinik je druželjubiv, vedar i poticajan, izrazito ekstrovertiran i stabilnog raspoloženja. Urođene društvene vještine i znatiželja čine ga društveno korisnim inovatorom koji je uvijek spreman na suradnju. Vrlo je brz i spretan, fizički pokretljiv. Velikodušan je i romantičan, vječni optimist. U fizičkom smislu posjeduje eleganciju pokreta, ali umjerenu građu tijela.

Sangvinik je sklon tegobama s cirkulacijom i disanjem. Može imati visoki tlak, proširene vene, razne tegobe sa srcem. Osjetljiva su mu i pluća i čitav respiratorni aparat, a bolesti kojima je sklon variraju od astme, preko bronhitisa do čestih upala grla. Često se javlja visoki kolesterol i dijabetes. Sangvinik je u stalnom pokretu, društveno aktivan pa se lako fizički iscrpljuje i sklon je nervozi te može patiti od nesanice.  

Dokle je god zaokupljen svojim društvenim radom, sangvinik neće trebati puno hrane. Da bi zadržao ravnotežu, treba jesti hranu koja hladi, zeleno lisnato povrće, voće, kisele okuse. Voli slatko, ali bi ga trebao izbjegavati. Za ravnotežu su važne vježbe disanja i boravak u prirodi, gdje ima puno svježeg zraka i vjetra, gode mu planinarenje i biciklizam.

→ U astrologiji sangviničnim temperamentom vlada Jupiter. Ako ste rođeni u nekom od proljetnih znakova, Ovnu, Biku ili Blizancima imate predispoziciju za sangvinični temperament. Ako su vaš podznak, Mjesec i Sunce u nekom od zračnih znakova, Blizancima, Vagi ili Vodenjaku, vaš je temperament sangviničan.

4 astrološka temperamenta

Jeste li astrološki flegmatik?

Jeste li astrološki kolerik?

Jeste li astrološki melankolik?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci