Jeste li astrološki melankolik?

Zemlja je dominantna odrednica melankoličnog temperamenta. Hladna je i suha, pripada joj jesen. Melaina hole je starogrčki naziv za crnu žuč, po čemu je ovaj temperament dobio ime. Crna žuč je neophodna u procesu izgradnje kostiju, zuba i svih čvrstih vezivnih tkiva u tijelu. Ima funkciju zgrušavanja krvi i upravlja metabolizmom minerala u tijelu. Njen je glavni organ slezena, gdje se skladišti zaliha crne žuči

Melankolik je introvertiran i promjenjivog raspoloženja. Oslanja se na svoj moćan analitički um, promišljen je, racionalan i praktičan. Vrlo je učinkovit i pouzdan, usmjeren na detalje. Može biti usmjeren na materijalno, hirovit i nervozan. Nije osobito društven, a može biti pesimističan i osoran. Melankolik ima najčešće vitko i koščato tijelo. Mišići su čvrsti, ali vrlo ukočeni.

Imunitet mu je slab, cirkulacija spora, a apetit slab. Mogu ga mučiti anemija, anoreksija, dehidracija, neuromuskularni poremećaji, problemi s kostima i kralježnicom. Štitnjača melankolika može biti osjetljiva na stres. Tjeskoban je, može imati vrtoglavice i patiti od nesanice. Česte su promjene raspoloženja. Ima pojačanu osjetljivost na bol.

Melankolik treba uzimati redovite obroke i posebno paziti na unos minerala i vitamina. Treba uzimati hranu koja zagrijava tijelo, snažne začine poput čilija, kurkume ili češnjaka, meso, jaja, puno voća i orašastih plodova. Riža, raznovrsna ulja i ghee popravit će mu raspoloženje. Za očuvanje ravnoteže važne su masaže i tretmani ljekovitim blatom. Za mentalnu ravnotežu melankolik se treba uključiti u grupne aktivnosti, posebno sportske.

→ U astrologiji melankolični temperament odražava energije Saturna i Merkura. Naglašen melankolični temperament imate ako ste rođeni u nekom od jesenskih znakova, Vagi, Škorpionu ili Strijelcu, te ako su vaš podznak, Mjesec i Sunce u nekom od zemljanih znakova – Biku, Djevici ili Jarcu.

4 astrološka temperamenta

Jeste li astrološki sangvinik?

Jeste li astrološki flegmatik?

Jeste li astrološki kolerik?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci