Jeste li astrološki flegmatik?

Voda je dominantna odrednica flegmatičnog temperamenta. Hladna je i vlažna, pripada joj zima. Flegmatik je najhladniji i najpasivniji temperament. Flegma je starogrčka riječ koja znači sluz, što kao glavni životni sok podrazumijeva limfu, plazmu, slinu, sluzi koje podmazuju, vlaže, hrane, štite i pročišćavaju organizam. Vene i limfni kanali najvažniji su organi koji prenose hranu i eliminiraju otpadne tvari

Smiren je i suzdržan, ponekad sramežljiv i vrlo strpljiv. Introvertiran je, ali stabilnog raspoloženja. Dobronamjernost i ljubazno ponašanje izvire iz sposobnosti suosjećanja. Osjećajnost, produhovljenost i predanost čine ga odanim prijateljem i partnerom. Tijelo mu može biti čvrste građe, ali mekih mišića. Metabolizam flegmatika je usporen, kao i probava.

Sklon je nakupljanju sluzi i vode u tijelu. Zbog sporog metabolizma, flegmatik se lako deblja, a može imati tegobe s limfom, upalama žlijezda, nakupljanjem celulita i opstipacijom. Može ga mučiti reuma i kronični umor. Cirkulacija mu može biti vrlo slaba, a često je sklon prehladama. Bolna točka je i sklonost depresiji.

Flegmatik u prehrani treba izbjegavati mliječne proizvode, pšenicu i slatkiše koji povećavaju količinu sluzi u tijelu. Posebno je važno zimi jesti zagrijavajuću hranu, meso, jaja, korjenasto povrće, orašaste plodove, suho voće i jače začinjenu hranu. Flegmatik se liječi vodom, pa će ravnotežu održati redovitim plivanjem i SPA tretmanima. Za zdravlje je jako važna fizička aktivnost. Dovoljno je već i redovito hodanje, još je bolje trčanje i svi oblici tjelovježbe. Za održavanje ravnoteže pomaže mu i aktivniji društveni život, osobito u zimskim mjesecima kad je najskloniji depresiji.

→ U astrologiji flegmatični temperament odražava energije Mjeseca i Venere. Naglašen flegmatični temperament imate ako ste rođeni u nekom od zimskih znakova, Jarcu, Vodenjaku ili Ribama, te ako su vaš podznak, Mjesec i Sunce u nekom od vodenih znakova, Raku, Škorpionu ili Ribama.

4 astrološka temperamenta

Jeste li astrološki sangvinik?

Jeste li astrološki melankolik?

Jeste li astrološki kolerik?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci