Ima li vaša veza rok trajanja?

Nedavne su statistike pokazale da se u 2012. u Hrvatskoj raspada već svaki treći brak. Iz novina nas zaskaču raskidi i prijevare, tuga slomljenih srca. I svijet slavnih pokazuje plimne valove pojačanih raspadanja veza. Mnogi se pitaju što se to događa? Ima li razdoblja kad se raspada više veza nego inače? Imaju li zvijezde neko objašnjenje, savjet?

Kad volimo i kad ulazimo u vezu, svim srcem želimo da potraje zauvijek. Preplavljeni ljubavi, rado izgovaramo velike riječi poput zauvijek, volim te, samo ti i ostale romantične izjave koje odlično pristaju na omote čokolada. Naši su osjećaji prema partneru toliko intenzivni da i ne pomišljamo da će se prije ili kasnije među nas ušuljati sam život. Stvarnost će s vremenom pokazati svoje ne baš uvijek lijepo lice.

Što nas sve povezuje (a nazivamo ljubavlju)

Ono što zovemo ljubav vrlo je složen pojam. Nije ga lako objasniti, razumjeti, naći mu pravi uzrok ili otkriti recept. Kad gledate iz astrološke perspektive, ne biste vjerovali što sve može povezati par i držati ga zajedno. Nekad su to ideje, intelektualna razmjena, ponekad duboki osjećaj sigurnosti. Katkad je to osjećaj da vam partner može otvoriti svijet i povesti vas u avanturu, pokazati put za ostvarenje vaših vizija, a katkad osjećaj za stvarni svijet u kojem zajedno gradite materijalnu sigurnost.

Mogli bismo nabrajati u nedogled. Svaka veza ima svoju temu, energiju i dinamiku razvoja. Planeti u našem natalnom horoskopu bogatom simbolikom opisuju što želimo u ljubavnoj vezi, što nas može učiniti sretnima i zadovoljnima, kako to pokušavamo ostvariti.

Razdoblje emocionalnih oluja

U kretanju planeta i njihovim odnosima možemo detektirati razdoblja emocionalnih oluja ili osjećajni potres ili pak udarac stvarnosti koji će nas uzdrmati i otkriti pukotine. Tada sve što je oslabjelo moramo ili učvrstiti ili porušiti i ponovo sagraditi. Prema tome, odgovor je da – naše veze imaju rok trajanja! No kao i s namirnicama, neke veze su poput lako kvarljive robe, a neke poput konzerviranih proizvoda koji mogu jako dugo trajati. Neke će se veze unatoč ljepoti i iskrenosti osjećaja srušiti u prvoj većoj oluji, a neke su čvrste građe i mogu izdržati sve izazove.

Astrologija kroz planetarna kretanja u natalnom horoskopu može točno odrediti razdoblja u kojima je vaša veza na kušnji, odrediti neku vrstu njena roka trajanja. Ipak, to ne znači da je "negdje zapisano" da će se raspasti. Slobodnom voljom, zalaganjem, dogovorima i kompromisima, uz puno ljubavi i malo sreće možete prebroditi svaku krizu. Natalni horoskop je poput mape, plana putovanja kroz život, koja vas upozorava kad da ubrzate, kad usporite, gdje da skrenete, a gdje produžite! Poput životne vremenske prognoze, ima razdoblja kad poručuje "Ove se godine mogu očekivati lokalni pljuskovi u području veza. Ponesite kišobran!"

Što se događa ove godine

U svemirskim prostranstvima Sunčeva sustava trenutačno bjesni velika "oluja". Dva daleka planeta Sunčeva sustava, Uran i Pluton udružili su svoje preobražajne energije, simbolizirajući točku preokreta u uobičajenom životnom toku. Oba planeta simboliziraju energije promjene, mogućnost da nešto naučimo iz vlastitog iskustva. Kao neposlušne učenike koji nikako da polože ispite, Uran i Pluton stavljaju pred nas vrlo teške izazove koji nas mogu osvijestiti i ubrzati razvoj. No kako se svi u većoj ili manjoj mjeri odupiremo promjenama, jer od nas traže da iskoračimo iz sigurnosti poznatog na prostor ranjivosti, tako su izazovi iz naše perspektive najčešće povezani sa strahom i bole nas!

Sjećate li se filmske priče Beskrajan dan u kojoj se glavni junak budi uvijek u istom danu i ne može nastaviti dalje dok ispravno ne riješi sve poslove i odnose? Tako se i mi iznova susrećemo sa situacijama koje nas frustriraju i muče, sve dok ne shvatimo kako zaista treba postupati. A to nije nimalo lako! Ova trenutačna, izazovna nebeska pojava simbol je svakovrsnih lomova, raspada i nesreća, ne samo u ljubavnim vezama, već i u drugim područjima života.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci