Horoskop od 9. do 11. 12. 2016: Previše dobrih stvari može biti loše

Vikend počinje burno i morat ćemo paziti da u uzbuđenju ne odgalopiramo ravno preko ruba litice. Vrijeme na koje treba obratiti posebnu pozornost je petak navečer – na zvjezdanom se nebu događa mnogo toga: Mjesec u Ovnu bit će u trigonu sa Suncem u Strijelcu, no u opoziciji s Jupiterom u Vagi, u trigonu sa Saturnom u Strijelcu te u konjunkciji s Uranom u Ovnu. "To je 'previše dobrih stvari'", kaže britanski astrolog Gregory Scott...

Usmjerenost samo na svoj cilj

Scott opisuje kako bi se to moglo odražavati na naš stav: "Vi ste jedini koji imate ideje, ostali nemaju pojma o tome što govore… Imate nešto dobro, ali ste otišli predaleko s time, ponašate se neprihvatljivo." Puni smo pokretačke energije, spremni krenuti, nešto postići, no nikoga ne slušamo, ne želimo čuti ničije mišljenje, upozorenja, samo ići naprijed s nečim što smatramo uzbudljivim bez obzira na to što se sve događa.

"Zato pazite da ne odgalopirate preko ruba litice", upozorava britanski astrolog ističući kako je petak najproblematičniji dan u tjednu zbog usmjerenosti samo na svoj cilj i neslušanja mišljenja drugih ljudi. Upravo je zato taj dan potreban oprez, osobito pri poduzimanju kakve akcije ili potpisivanja dugoročnog ugovora jer smo previše samouvjereni.

Vikend mirniji

U subotu će se stvari poprilično ohladiti: Mjesec ulazi u znak Bika, bit će u kvadratu s Venerom u Vodenjaku, a Sunce će biti u konjunkciji sa Saturnom u Strijelcu, stoga ćemo puno opreznije procjenjivati svoje mogućnosti i biti u stanju završiti kakav kreativni projekt. Bit će to velik zaokret s razmišljanja o budućnosti svijeta na usredotočenost na vlastiti život, gdje živimo, što možemo učiniti; postat ćemo znatno kreativniji, praktičniji i uzemljeniji.

U nedjelju će Mjesec i dalje biti u Biku, u trigonu s Merkurom i Plutonom u Jarcu te u kvadratu s Marsom u Vodenjaku. To je odličan dan da se iskoristi tu "praktičnu" energiju kako bismo napravili planove za sljedeće tjedne, čak i mjesece, da se organiziramo, sastavimo popise stvari koje želimo obaviti, napravimo raspored… da se usredotočimo na budućnost zahvaljujući Marsu u Vodenjaku, ali na organiziran način, njenim planiranjem, što omogućuje naglasak na energiji zemljanih znakova.  

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci