Horoskop djeteta olakšava vam roditeljstvo

Što bi bilo korisno da mame i tate znaju o horoskopu svog malog djeteta? Može li im astrologija pomoći da budu bolji roditelji? Naravno da može! Za početak je jako važno znati što vašem djetetu najviše treba, a astrologija će vam to pojasniti uz pomoć Mjeseca

Što nam najviše treba

Primarni osjećaj sigurnosti dolazi kroz hranu, toplinu i osjećaj majčine blizine. No uz to postoji i nešto više, nešto vrlo specifično za svako dijete. Jednom djetetu treba samostalnost i prilika da se samo okuša u izazovima, drugom stalna majčina blizina i osjećaj sigurnosti, trećem razgovor, neprestana interakcija s okolinom...

Astrologija može u horoskopu svake osobe lako definirati glavnu motivacijsku potrebu. Motivacijska potreba je ono što nam najviše treba da bismo se osjećali zadovoljnima i sretnima. Motivacijska je zato što je svjesno ili nesvjesno nastojimo ispuniti u svakoj životnoj situaciji, u svakom životnom razdoblju, od djetinjstva do starosti. U ranom djetinjstvu činimo to nagonski, nesvjesno. Tijekom života učimo o sebi, prepoznajemo svoje osjećaje, osobine, nagone. Prije ili kasnije prepoznajemo što nam je najvažnije, što nas ispunjava, pa tome i svjesno težimo. U astrologiji tu temeljnu, motivacijsku potrebu simbolizira Mjesec. 

Mjesec

Kad kažemo za sebe da smo Ovan ili Djevica, onda zapravo navodimo znak u kojem se nalazilo Sunce na dan našeg rođenja. Svake godine u određenom razdoblju Sunce se nalazi u određenom znaku pa po samom datumu rođenja znamo, kako to volimo reći, "koji smo znak u horoskopu". Mjesec se jako brzo kreće, pa prema datumu rođenja ne možemo znati i gdje se nalazio na dan našeg rođenja. Znak u kojem se nalazi Mjesec doznat ćemo pomoću datuma i godine rođenja, a najsigurnije ga je provjeriti s astrologom. 

Kad u ovom kontekstu pričamo o djeci, to se odnosi u prvom redu na bebe i djecu predškolske dobi. No motivacijska potreba ostaje uvijek ista, cijelog života. Ona je stalni pokretač naših aktivnosti, našeg ponašanja. S odrastanjem, u složenu sliku osobnosti uključuje se sve više doživljaja i iskustava, sve složeniji odnosi s drugima, sve veći zahtjevi sredine u kojoj živimo. Tada se u astrološku analizu uključuju ostali planeti i osjetljive točke horoskopa. No u razdoblju ranog djetinjstva, Mjesec je najvažniji. Pogledajmo što je to najvažnije što vašem djetetu daje sigurnost i zadovoljstvo.

Mjesec u Raku, Škorpionu ili Ribama

Ako vaše dijete ima Mjesec u vodenom znaku, Raku, Škorpionu ili Ribama, vrlo je senzibilno i osjećajno. To je dijete koje intuitivno osjeća vaše raspoloženje i snažno reagira čak i kad pokušavate prikriti ili potisnuti neki negativan osjećaj, nervozu, ljutnju ili strah. Intenzivno je povezano s roditeljima, osobito s majkom. To nije dijete koje smijete ostaviti da noću plače – kako preporučuju neke odgojne metode. Naprotiv, tek će uz vašu blizinu i osjećaj emotivne topline izgraditi osjećaj sigurnosti i postati stabilna osoba. Dijete voli biti dio veće cjeline u kojoj se osjeća zaštićeno, ali ne čezne za tim da bude u središtu pozornosti.

Vodeni Mjesec pojačava maštu i kreativnost, pa će vaše dijete biti sklono crtanju, pjevanju, slušanju glazbe, pričama. Dajte mu priliku da se okuša u kreativnim aktivnostima. Kod senzibilnog djeteta s Mjesecom u vodenom znaku s vremenom potičite njegovo osamostaljivanje. To će biti lakše ako mu u prvim godinama života učvrstite osjećaj emotivne sigurnosti dajući mu bezuvjetnu ljubav.  

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci