Godišnji horoskop za 2015.

Pred nama je još jedna izazovna godina, ali s brojnim mogućnostima za uživanje i napredak...

U ovoj godini napokon prestaje nezgodan aspekt kvadrata između Urana u znaku Ovna koji teži napretku, budućnosti i promjeni i Plutona u znaku Jarca koji vuče natrag i želi da stvari ostanu kakve jesu. Prestanak ovog kvadrata događa se u ožujku i to će biti mnogima intenzivno razdoblje. Na mnoge će se odraziti pomrčina Mjeseca početkom travnja. Ožujak i travanj mjeseci su tijekom kojih će mnogi doživjeti promjene, a najviše će biti zahvaćeni kardinalni znakovi: Ovan, Rak, Vaga i Jarac. Promjene nisu nužno loše, a lakše će kroz njih proći oni koji im se neće mnogo opirati.

Ovo je godina u znaku Marsa, on daje i snagu i energiju da se sve to pogura, a odlična je vijest da je Jupiter nakon punih 12 godina ponovno stigao u znak Lava i to će biti snažan vjetar u leđa svima koji su prihvatili promjene i koji žele ostvariti uspjeh na bilo kojem planu, poslovno i privatno.

OVAN

Ovnove, osobito one rođene u drugoj dekadi, već od početka godine prožima nemir i nezadovoljstvo trenutačnim okolostima, u njima gori snažna želja za promjenom. Uran se nalazi upravo u znaku Ovna i on vas poziva na promjenu, gura na neke nove staze. Ako ćete se dugo tome opirati, samo ćete otežati okolnosti. Uran je, naime, takav: ako sami ne pristanete na promjene, on će vas na njih prisiliti. Preporuka je da osluhnete sami sebe, uvidite koje su vaše ambicije i počnete ih što prije pretvarati u djelo.

Mnogi Ovnovi opet će se vratiti potrebi za obrazovanjem jer su po prirodi vrlo znatiželjni. Kad god možete, pohađajte radionice, tečajeve, izdvojite i novac i vrijeme za to jer će vam se dugoročno isplatiti.

U duhovnom smislu ova vam godina nudi priliku da malo dublje zagrabite u svoja životna uvjerenja, da dobro pogledate jeste li u nekim stvarima možda i u krivu ili previše kruti, te da to pokušate promijeniti. Moguć je i susret s nekom novom osobom koja bi mogla na vas utjecati upravo na taj način da na život počnete drukčije gledati.

Ovo je godina u kojoj nakon dugo vremena nemate više problema na ljubavnom planu, Venera već od 6. siječnja ulazi u vaš znak i imat ćete odličnu priliku napokon se realizirati i na emotivnom planu. Za to su odlične okolnosti sve do kolovoza, točnije, do sredine kolovoza, kad postoji mogućnost razočaranja u osobu koju volite. Najvjerojatnije će se raditi o sumnji u iskrenost te osobe, možda ćete saznati nešto o njoj što prije niste znali. Tu vam može pomoći spoznaja da svi imamo nekakvu prošlost, te da je potrebo ipak puno više vremena da nekoga upoznamo. Nastojte biti tolerantni i ne napraviti nikakav radikalan potez do sredine rujna. Period od sredine rujna do kraja listopada bit će odličan za izglađivanje odnosa.

Kraj godine za Ovnove je tako aspektiran da postoji mogućnost promjene posla, novog položaja ili novih suradnika. Privatno vam svakodnevica postaje bogatija i aktivnija, a moguće je i proširenje obitelji, makar samo s kućnim ljubimcem. To će unijeti toplinu i vedrinu u vaš dom!

BIK

Svi Bikovi koji su dosad vrludali i nisu bili u prilici pronaći sigurnu luku u vrijeme krize i osobnih nevolja, ove će se godine potruditi da pronađu unutarnju ravnotežu i mir. Na to bi ih mogao prisiliti konkretan događaj: bilo da se radi o zdravstvenom problemu ili o odnosu koji ih je prisilio na djelovanje i promišljanje. Glavna tema Bikova u 2015. godini su odnosi, obiteljski i intimni. Prva tri mjeseca će po tom pitanju biti vrlo intenzivna, a eventualni sporovi izlaze iz toga što stvari nisu jasno rečene.

Osjećat će se napetosti, duge šutnje koje govore više od riječi. Priliku za popravak situacije dobit ćete u razdoblju od travnja do kolovoza, kad ćete biti raspoloženiji za to da slušate druge, ali i da izrazite otvorenije svoje mišljenje. Ovo ja važna lekcija za Bikove, koji su poznati po tvrdoglavosti i odlučnosti, no kad su u pitanju osjećaji, radije sve zadrže za sebe. Bikovima je, dakle, važno naučiti da ne akumuliraju u sebi osjećaje ljutnje ili nezadovoljstva, već da o tome otvoreno govore. Ovo se odnosi i na one koji su već dugo u vezi, kao i na one koji su tek na početku nekog odnosa. Deviza ove godine je: Bikovi, budite otvoreni u izražavanju osjećaja.

Na ljubavnom planu, dobri mjeseci kreću od travnja do kolovoza. U travnju već je moguće rasplamsavanje ljubavi koja je tek tinjala prva tri mjeseca, moguće je da i zaprosite nekoga ili da vas netko zaprosi. Kolovoz je odličan mjesec za Bikove jer Jupiter ulazi u vašu petu kuću, kuću ljubavi. Shvatit ćete da se za ljubav treba zauzeti i boriti.

Duhovnost će u novoj godini imati posebno mjesto u vašem životu, naučit ćete mnogo o sebi. Jupiter i Saturn daju vam priliku da temeljito istražite svoje najintimnije strahove i želje. U kolovozu bi bilo dobro, ako vam se ukaže prilika za to, da pođete na neku radionicu ili retreat, kako biste učinili nešto za svoje tijelo i dušu. Jednom kad posve u fokus stavite što je vaša uloga i misija u životu, moći ćete se lakše odlučiti što činiti kako biste živjeli sretno i zadovoljno. 

BLIZANCI

Za Blizance će ova godina biti živahna i nemirna. Tražili ste izazove kako biste se mogli dokazati i čini se da je Jupiter odlučio odgovoriti na to – šalje vam neke zanimljive ideje o tome kako biste mogli proširiti svoje intelektualne horizonte. Pripazite samo da na sebe opet ne preuzmete previše obveza i odgovornosti, te da se ne dovodite u vremenski škripac.

U poslovnom smislu siječanj donosi puno dinamike i priliku da napokon skupite hrabrost i napravite ono što odavno želite. Bilo da se tu radi o započinjanju novog posla koji vam je već neko vrijeme na umu ili o završetku studija, specijalizacije... Iskoristite dobro ovaj mjesec jer veljača neće biti tako naklonjena, iskrsnut će problemi na koje sami ne možete utjecati. Stvari se stišavaju prema travnju. Vaše najbolje razdoblje je od 15. travnja do kraja lipnja, kad će vam se i financije znatno popraviti.

U užurbanom ritmu života 2015. godine često ćete imati osjećaj da ste sami protiv svih. Zato je ovo godina u kojoj biste trebali poraditi na svom osobnom i duhovnom rastu. Meditirajte, pišite, pođite na kakvu duhovnu terapiju kako biste mogli bolje razumjeti širu sliku svoga života i kako biste se mogli bolje pozicionirati u njemu. Pogled iz neke više perspektive dat će vam priliku da shvatite i otpustite okolnosti koje su vas dovele do onoga gdje ste sada. U ovoj je godini, dakle, imperativ pronaći neko duhovno uporište.

Blizanci će 2015. pamtiti i po brojnim ljubavnim prilikama. Venera prolazi kroz znak Vodenjaka, a Blizancima to donosi slobodnu, neobičnu i modernu ljubav, bez ljubomore, posesivnosti, brojne romanse. To im baš odgovara pa će tek krajem 2015. godine donijeti odluku o tome tko je onaj pravi s kim će dočekati Novu godinu.

RAK

Pred Rakovima je godina u kojoj će biti vrlo zaposleni. Motivirani su višim ciljevima i žele bolje prihode, tako da im dodatni posao neće predstavljati osobit problem, unatoč tomu što će morati žrtvovati slobodno vrijeme. Oni koji imaju obitelj imat će i veliku dilemu, više novca ili više vremena s obitelji. Tu je moguć i uzrok trzavica.

U ovoj će godini Saturn biti veliki duhovni učitelj Rakovima. On će ih učiti strpljenju, promišljenosti i taktici malih koraka kojima će doći do cilja ako se ne izgube po putu u nepromišljenim i naglim potezima. Budu li slijediti ovaj nauk, za dvije godine bit će na cilju koji su danas zacrtali. U jesen 2015. Jupiter prelazi u znak Djevice i on bi Rakovima mogao donijeti novo okruženje – stari, prevladani odnosi odumiru, u život ulaze novi ljudi, a moguća su i češća poslovna putovanja u inozemstvo.

Najstresniji mjesec za Rakove je travanj, kako na poslovnom, tako i na osobnom planu. Pomrčina Mjeseca 5. travnja može utjecati na sukobe i probleme s pretpostavljenima i autoritetima. Nalaže se taktičnost i strpljenje.

Svibanj će biti plodonosan mjesec, Venera ulazi u znak Raka, a u razdoblju od 12. do 21. svibnja bit će u trigonu s Neptunom u znaku Riba – ovo je odličan aspekt za rješavanje problema na poslu i u svakodnevnom životu. Svibanj će biti najbolji mjesec ove godine za Rakove. Oprez se nalaže u srpnju, inače dobrom mjesecu za Rakove, ali ne baš i ove godine. Budite oprezni u svim vrstama novčanih transakcija, i u svim sukobima, kako si ne biste napravili ozbiljnu štetu. Iza toga slijedi zatišje do kraja godine.

Na ljubavnom planu, veljača je odličan mjesec za one koji su već dulje sami. Saturn napušta kuću ljubavi i ostavlja vam prostor da napokon upoznate srodnu dušu. Uz neke manje trzavice u lipnju (izazvane najvjerojatnije zlim jezicima), dobra vibracija nastavlja se više-manje do kraja godine.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci