Glazbeni ukus prema horoskopskom znaku

Glazba je najtajnovitija od svih stvaralačkih umjetnosti jer njeni nevidljivi prsti mogu pronaći putove do srca i duše. Svakog od nas može duboko dirnuti neka pjesma ili ugođaj koji glazba stvara. Glazba odražava planetarne energije pa pomoću astrologije možemo bolje razumjeti svoj odnos prema glazbi i slušati je svjesnije, kako bismo poboljšali raspoloženje i zdravlje

Glazba dopire do skrivenih dijelova duše

Jedna od najljepših osobina glazbe je što govori univerzalnim jezikom. Za nju ne postoje nikakve granice, razumljiva je svima bez obzira na podjele među ljudima, spolovima ili kulturama. To je stoga što glazba može lakše izraziti brojne nijanse i suptilnosti osjećaja nego što je to moguće riječima. Na svoj specifičan način glazba nam priča o neizrecivom, o osjećajima, o čežnjama. Ona odražava tajnovita gibanja u našoj nutrini koja često ni sami ne možemo shvatiti, ali ih uz glazbu možemo prihvatiti i prepustiti im se.

Glazba u nama može potaknuti duboke dijelove psihe, doprijeti do skrivenih dijelova duše koji su potpuno nepristupačni nekim drugim metodama. Ona će svojim nevidljivim energijama pronaći put do nesvjesnih razina na kojima se bude naše uspomene ili davno zaboravljena iskustva. Kad se prepustimo glazbi, ona nas može povesti u otkrivanje samih sebe, može nas utješiti ili nadahnuti, rasplakati ili usrećiti.

Ples Venere i Neptuna

Istraživanja su pokazala da glazba djeluje na svim razinama i liječi mentalna stanja poput depresije i tjeskobe. Glazba uravnotežuje ritam srca, tlak i razinu kortizola, potiče koncentraciju i kreativnost. Glazba koju volimo aktivirat će „više“ misaone centre u moždanoj kori, no istovremeno i centre u jezgri, drevne dijelove mozga koji upravljaju bazičnim instinktima. To je važno znati jer glazba na nas ima veći utjecaj nego što mislimo! Stoga, izbjegavajmo glazbu koju ne volimo jer ona može probuditi negativna raspoloženja i obrambene dijelove mozga, a glazba koju volimo može nas ponijeti u uzvišena raspoloženja.

U astrologiji glazbu općenito najbolje opisuju Venera i Neptun. Upravo zato su i pripadnici Bika i Vage, znakova kojima vlada Venera, te Ribe kojima vlada Neptun posebno osjetljivi na glazbu. Glazba nadahnuta Venerinim principom ističe njenu ljepotu i sklad. To je romantična glazba koja nas bodri i veseli u svakodnevici, izražava naše osjećaje.

Glazba nadahnuta Neptunovim principom odrazit će duboku, tajnovitu i suptilnu čežnju duše za nekim neuhvatljivim idealom. Često je taj ideal savršena ljubav, osjećaj povezanosti sa svijetom, svemirom ili božanskim. Povezanost je to koja će otjerati bolne osjećaje samoće i besmisla. Neptunova vrsta glazbe dirnut će nas u dušu, prenijeti nas iz ograničene stvarnosti u svjetove u kojima je sve moguće, apsolutna sreća i ljubav, smirenost i sigurnost. Upoznajte glazbu na nov način, glazbu viđenu očima zvijezda.

Kakvu glazbu najviše vole zemljani znakovi

Kakvu glazbu najviše vole vodeni znakovi

Kakvu glazbu najviše vole zračni znakovi

Kakvu glazbu najviše vole vatreni znakovi

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci