Dom u skladu s horoskopom

Kako vam se sviđa ideja o životu u kućici iz snova? I kakva bi to, zapravo, kuća bila? Vjerovali ili ne, svatko od nas može izvući ono najbolje iz prostora u kojem živi i u njemu stvoriti pravi mali raj. Bez obzira na to imate li svoj stan ili ste vječni podstanar, živite li s roditeljima, djecom, partnerom ili sami, vaš se kutak može urediti na vašu dobrobit u skladu s horoskopom

U astrologiji Mjesec, kao i vrh 4. kuće, prikazuje polje života koje se odnosi na korijenje, podrijetlo, dom. Zapravo, oni pokazuju ne samo podrijetlo vaše obitelji već i doma u kojem živite. Primjerice, Mjesec ili 4. kuća u Vodenjaku upozoravaju na česta seljenja predaka, koja nerijetko prate i potomke, dok u znaku Jarca daje potpuno drukčiju sliku – prebivanje na jednome mjestu i teško prihvaćanje promjena, što je izraženije s godinama jer tako je već stoljećima. Međutim, 4. kuća i Mjesec pokazuju i najskrivenije mjesto horoskopa, intimno i ranjivo, pa je sasvim logično to što se oduvijek inzistira na simbolici doma kao hrama ili intimnog prostora.

U domu možemo biti potpuno ono što jesmo. Možemo plakati, šetati goli, biti uredni ili neuredni, možemo meditirati, čitati, pjevati bez potrebe da ikomu objašnjavamo zbog čega to radimo, osim, naravno, ako prostor ne dijelimo s ljudima koji nas ne razumiju. U tom slučaju osjećamo neprestanu uznemirenost i grč, čak i onda kada za to nema razloga. U nastavku teksta slijede savjeti kako oplemeniti dom u skladu sa znakom u kojem vam se nalazi Mjesec ili vrh 4. kuće. Ako ne znate gdje vam se u horoskopu nalazi Mjesec i u kojem znaku počinje vaša 4. kuća, izradite besplatnu natalnu kartu na internetskoj stranici horoskop.hr/natalna-karta. Ondje ćete u prvom lijevom stupcu naći gdje vam se u horoskopu nalazi Mjesec, a u desnom stupcu u kojem znaku počinje vaša 4. kuća. Možete dobiti dva različita znaka pa ih u tekstu koji slijedi pročitajte i usporedite.

Mjesec ili vrh 4. kuće u OVNU

Važno vam je i u domu biti u kontaktu sa svojom vatrenom prirodom. Kad osoba s ovim pozicijama dugo prebiva u stanu koji je pretežito siv i hladan, može očekivati ne samo nelagodu već i zdravstvene probleme budući da su vitalnost i stalno kretanje životne energije temelji njezina zdravog života. Zato u prostor unesite boje koje će mu dati potrebnu toplinu. Ako možete, ugradite kamin ili taj efekt postignite slikom velikih dimenzija na kojoj prevladavaju intenzivno crvena ili narančasta boja. Ljudi s ovim pozicijama nerijetko obavljaju posao kod kuće ili ga nakon završetka radnog vremena prebacuju kući. Njihov dom s vremenom počinje nalikovati na ured. Ako to vrijedi i za vas, a nemate mogućnost smjestiti posao u zasebnu prostoriju, radni prostor odijelite paravanom, zidom od biljaka ili policom. Znak da je vrijeme da preuredite dom su česte tenzije, kvarovi, problemi s kućanskim uređajima. Vrlo bitan dio vašeg doma su i vrata koja uvijek moraju biti čista, kao i prostor ispred njih.

Mjesec ili vrh 4. kuće u BIKU

Nemate vrt? Onda ga napravite na balkonu ili u stanu. Ali u tom vrtu, osim za cvijeće i zelenilo, odvojite mjesta i za metvicu, bosiljak i slične biljke koje se upotrebljavaju u pripremi jela i čajeva. Terasa, ostava i kuhinja su srce vašeg doma iz kojeg se toplina širi u ostale prostorije. Zbog toga te prostorije držite urednima. U tome će vam pomoći velike vreće, platnene torbe, kutije za brašno. Nekada su vaši preci uživali u velikim vrtovima i stolovima za kojima se okupljala brojna obitelj. To je dobar pokazatelj da ćete s vremenom širiti svoj dom i da će se stvoriti temelji za bolju organizaciju prostora. Vaš privatni kutak trebao bi imati puno prirodnih materijala, nikako sintetiku, već vunu, pamuk i svilu te velike udobne jastuke i fotelje. Kod vas se u posjedu uvijek nalaze i naslijeđene stvari. Ako je to namještaj, dajte mu važno mjesto, a ako je slika, objesite je na dominirajućem zidu u domu. Na taj način će vas čuvati duh predaka. Glazbena kulisa je također važan element vašeg doma. Ne oklijevajte potrošiti novac na ozvučenje cijele kuće. Tako ćete moći pjevati i njihati bokovima, čak i dok kuhate ili se tuširate.

Mjesec ili vrh 4. kuće u BLIZANCIMA

Možda će zvučati malo kontradiktorno, ali vi dom doživljavate kao postaju za kontakt s drugim ljudima pa su vam, da biste se dobro osjećali, telefon i brza internetska veza podjednako važni kao i krevet. Zračnim znakovima, kojima Blizanci pripadaju, potreban je svjež zrak za zdravo promišljanje. Često zračite prostorije, a kako Blizance krasi i promjenjivo raspoloženje, nabavite stolce, stolove, krevet i drugi namještaj s kotačićima. Tako ćete ih moći odgurnuti, pomaknuti, premjestiti, odnosno izmijeniti njihov raspored u domu kad vam po tko zna koji put dosade. Okružite se knjigama i citatima, uređajima s pomoću kojih ćete komunicirati. To može biti zvono na budilici koje doziva vaše ime, moderni kućanski uređaj koji može izreći riječ ili dvije, daljinski upravljači sa svim novotarijama suvremenog doba i obvezno rezervne baterije na koje često zaboravljate.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci