Darovi prema horoskopskom znaku

U dvojbi ste što darovati nekome ili možda nemate baš nikakvu ideju? Znate li kad je toj osobi rođendan, može vam pomoći astrologija

Kad ponestane ideja za osmišljavanje darova, svaka je sugestija dobrodošla pa i one prema znakovima zodijaka. Ove na temelju osnovnih značajki pojedinih znakova daju "horoskopske blizanke" Tali i Ophira Edut.

Ovan – prvi znak zodijaka mora biti prvi u svemu. Voli sve novo i želi imati stvari koje (još) nitko nema. Usto, voli da stvar ima jak individualni pečat, stvari s monogramima ili prilagođene njemu na drugi način te one iz ograničenih serija do kojih je teško doći.  

Bik – ljubitelj luksuznih i kvalitetnih predmeta napravljenih da traju i traju… Kvaliteta mu je važnija od kvantitete, a predmet mora ne samo izgledati dobro nego i buditi dobar osjećaj. Razveselit će ga dar od ekoloških materijala, a ne može se pogriješiti s darovima koji se mogu pojesti i popiti kao što su poslastice i dobro vino.

Blizanci – ovim druželjubivim ljubiteljima razmjene informacija namijenite darove koji im to pospješuju, npr. male tehničke uređaje. Pritom nastojte da to budu stvari koje se ističu svojim izgledom te će privlačiti pozornost i komentare drugih ljudi. Dobar je izbor i kakav atraktivan modni dodatak.

Rak – kao smjernice za izbor darova sestre Edut daju ključne riječi: "sigurnost" i "udobnost", stoga je bilo što za kuću i kuhinju pun pogodak, kao i meki i udobni odjevni predmeti te kozmetički proizvodi kojima se može tetošiti.

Lav – ovim ljudima usmjerenim na postignuća i predvodništvo te uzimanje stvari u svoje ruke možete darovati nešto što može unaprijediti njihov posao – od uredskih uređaja i pribora do termina kod life coacha ili stručne literature. Budući da vole luksuz i stvari koje privlače pozornost, i to je dobar izbor.

Djevica – reputacija da su "nekako rigidne i napete" nepravedna je, kažu sestre Edut te dodaju da Djevice jednostavno ne kriju kad nešto ne valja. Zato se ne možete izvući s bilo kakvim darom (a dobro je i sačuvati račun). Vole prirodne, organske stvari, čiste linije i minimalističku ljepotu. Važni su im i zdravlje i prehrana, a sve mora biti prvorazredno.

Vaga – bilo što vezano uz ljepotu, umjetnost i modu prihvatit će objeručke. Budući da Vage vole pripremati zabave, možete im darovati i nešto što će pridonijeti da tome da i sljedeća bude održana sa stilom.

Škorpion – iako djeluju moćno, zbog intenziteta kojim sve doživljavaju i proživljavaju, dobro će im doći nešto za opuštanje, dobra glazba, čak i snimljene meditacije. Za njih su pravi dar i različite karte za proricanje, osobito tarot, te astrološka literatura. Pitate li se o pravoj boji dara, odgovor je: crna, crna, crna.

Strijelac – opisuju ih kao putnike i istraživače koji su uvijek u pokretu, uvijek žele nešto naučiti te žongliraju brojnim projektima. Darovi koje će sigurno koristiti su kovčezi, torbe i druge stvari potrebne za putovanja te dobro dizajnirana oprema za vježbanje jer redovito vježbaju i bave se sportom.

Jarac – ambiciozni i marljivi, usmjereni su na posao te uspon – pa i doslovno: na stijene i planine. Stoga je dobar dar i oprema za planinarenje te skijanje. No najsigurniji je izbor bilo što vezano uz posao. Pritom izbjegavajte pomodarije i odaberite nešto klasičnog stila, najbolje u zemljanim tonovima ili crnoj boji.

Vodenjak – "SF tragač za jednorogom", tako Vodenjaka opisuje astrološki dvojac. Savjetuju da im se daruju šašave duhovite stvari i stvarčice koje će potaknuti njihovu zaigranost, elektronički uređaji i igre te sve vezano uz zabavu.

Ribe – nije nikakvo iznenađenje da su među najboljim darovima stvari koje im mogu koristiti za spa tretmane i brčkanje u kadi. Tim nježnim dušicama svidjet će se i stvari što odišu romantikom te sve vezano uz poeziju i glazbu te mistiku.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci