Četvrta, osma i dvanaesta kuća - okultna strana horoskopa

Astrološke kuće simboliziraju iskustva svakodnevice, područja života koja su nam svima zajednička. Planeti natalnog horoskopa su glumci, a aspekti, odnosi među njima, dijalog su koji glumci vode, oni stvaraju zaplet. Astrološke kuće su pozornica na kojoj se odvija život. Od dvanaest kuća, tri su vrlo tajnovite jer opisuju naš unutarnji svijet. To su četvrta, osma i dvanaesta kuća. Njihovo tumačenje može nam pomoći da se povežemo s vlastitim osjećajima te bolje razumijemo potisnute i nesvjesne dijelove našeg bića

Okultne kuće

Četvrta, osma i dvanaesta astrološka kuća često se pojavljuju pod zajedničkim nazivom - okultne kuće. Pojam okultno potječe od latinske riječi koja znači: prikriti, sakriti, zastrti, tajiti. Danas taj pojam povezujemo uglavnom s nečim mističnim ili nadnaravnim.

No u našem unutarnjem svijetu mnogo je toga prikriveno našoj svjesnosti. Složeni i stalno promjenjivi osjećaji, misli koje ponekad jure tako brzo s teme na temu da ih je teško slijediti, a još teže kontrolirati i umiriti. Sve ono što se događa na razini misli i osjećaja često je skriveno i nama samima.

Često osujete svjesne planove i donesu prevagu u odlukama

Netko se može bolje povezati s vlastitim osjećajima, pa će ih lakše izražavati, kontrolirati ili skrivati. Netko nije u doticaju s osjećajima, pa može ostavljati dojam distanciranosti i hladnoće ili se ponašati hirovito, nepredvidljivo, eksplozivno zbog pomanjkanja samokontrole. Naši su osjećaji složeni, često izmiješani, stoga ih je teško razdvojiti i prepoznati, neprestano su u pokretu i, naravno, velikim su dijelom tajna.

Možemo vjerovati da su naš um, znanje, intelekt i slobodna volja dovoljni da bismo sami upravljali svojim životom. No nevidljive sile našeg unutarnjeg bića često osujete naše svjesne planove i odnose prevagu u odlukama i ponašanju.

Ako postoje tajnovite sile, onda se one ne kriju izvan nas. Trebamo ih potražiti u sebi, a ove astrološke kuće pomažu nam bolje razumjeti naš unutarnji svijet.

Koje je značenje četvrte kuće horoskopa?

Koje je značenje osme kuće horoskopa?

Koje je značenje dvanaeste kuće horoskopa?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci