Čega se boji koji astrološki znak?

Čini li vam se ponekad da vam je život krenuo neželjenim smjerom i da ponavljate iste pogreške? Vjerojatno pribjegavate obrascu ponašanja koji vas štiti od nekog duboko prikrivenog straha. Svaki astrološki znak ima specifičnu energiju, način izražavanja, potrebe. Kad su temeljne potrebe u opasnosti ili se povrijedi srž bića, caruju nesvjesni strahovi. Bik se boji promjene, Djevica nereda, Rak nepripadanja...

Da bismo se oslobodili straha, moramo postati svjesni čega se bojimo. Taj prvi korak možda je i najteži. Naši su najdublji strahovi zakopani duboko u nesvjesnom, a ego će se potruditi da zadrži postojeće rutinsko ponašanje koje mu daje prividni osjećaj sigurnosti i snage. Premda mislimo da se dobro poznajemo, lako se možemo prevariti kad je riječ o nesvjesnim sadržajima psihe. Kad prepoznamo svoj strah, kad si priznamo da ga nosimo u sebi, tada bar znamo s čime imamo posla.

Ako prestanemo izbjegavati situacije koje su nam prije bile na neki način teške ili problematične, prihvaćamo izazov osobnog rasta koji vodi prema ispunjenu snova i sreći. Polako se oslobađamo spona kojima nas je strah držao zarobljenima. Time oslobađamo energiju koja više ne mora služiti za zaštitu, nego za razvojne faze života koje uvijek nose uzbuđenje novog, osjećaj životnosti i sreću. Što vam treba, čega se bojite i kako si pomoći:

Ovan

Strah od poraza
Osjećaj ispunjenog života postižete prihvaćanjem izazova. Prirodni ste vođa, neovisni, hrabri i pokretljivi. Volite se natjecati da biste pobijedili i tako učvrstili svoj ego. Osjećaj fizičke, intelektualne ili duhovne snage prijeko je potreban da biste se osjećali sigurno.

Strah od poraza vaš je najveći neprijatelj. Bojite se da niste dovoljno dobri, spretni, sposobni, pametni ili lijepi da biste u nadmetanju s drugima odnijeli pobjedu. Poraz vas ostavlja bespomoćnim i slabim, a nesvjesni strah može iscrpiti vašu životnost i oslabiti vam volju. Kad stvari ne idu onako kako vi želite, branite se grubim i sebičnim ponašanjem u bezobzirnom pokušaju da nametnete svoju volju.
Da ne biste ispali iz igre života, okušajte se isprva u malim i sigurnim pobjedama koje vas jačaju. Igrajte pošteno, s više obzira prema drugima, i naučite gubiti sportski.

Bik

Strah od promjene
Stvaranje sigurnosti i ljepote u svijetu koji vas okružuje vaš je najvažniji zadatak. Svaki korak prema naprijed pažljivo je pripremljen jer morate biti sigurni da nove stvari neće narušiti sve ono što ste već stvorili i izgradili. Ne volite riskirati, a poznate stvari i navike daju vam osjećaj sigurnosti.
Najviše se bojite iznenadne i nepredvidive promjene. Strah će vas natjerati da se grčevito štitite poznatim navikama, čak i ako niste zadovoljni životom. Poznato zlo je za vas manja opasnost od nepoznatog.

Ohrabrite se na promjenu dugogodišnjih rutinskih navika. Obuzdajte potrebu za skupljanjem stvari i odbacite sve čime se niste koristili posljednjih godinu dana. Time iskazujete povjerenje da će vam život već nekako dati sve što vam treba. Vizualizirajte dobre stvari koje su moguće samo ako dopustite da se dogode. Recite da životu!

Blizanci

Strah od izolacije
Vaša potraga za znanjem i skupljanje najrazličitijih informacija imaju korijen u dubokom uvjerenju da će vas znanje zaštititi od životnih boli. Vaš je um prezaposlen opažanjem, imenovanjem i kategoriziranjem svijeta oko sebe. Morate biti stalno u pokretu kako vam ništa ne bi promaklo.
Opasnost da ostanete odsječeni od izvora informacija stvara strah od izolacije. Ako ste postali njegovim zarobljenikom, neumorno ćete skupljati informacije. Trebat će vam sve više vremena u tom nepresušnom zadatku, što vas na kraju može otuđiti od ljudi. Izgubit ćete osjećaj za stvarnost.

Vaše srce može biti mudrije od svega što ste naučili iz knjiga. Ono zna da vas znanje neće ugrijati u hladnim i samotnim noćima. Otvorite se stvarnim životnim iskustvima u kojima ćete pronaći praktično znanje, a hladnu i suhoparnu informaciju zamijenite razumijevanjem i suosjećanjem.

Rak

Strah od nepripadanja
Vaša brižna i osjećajna narav ima izražene zaštitničke sklonosti. Važan vam je osjećaj da vas trebaju, da osjetite emotivnu sigurnost u krugu obitelji, s ljudima koji vas vole. Premda je vaš način ponašanja pomalo oprezan, često konzervativan, vaši su osjećaji snažni, topli i neizmjerni.

Najviše se bojite nepripadanja, kad samoća prijeti da nećete imati kamo usmjeriti svoje osjećaje. Kad vas zarobi strah, pretjerano zaštitničko ponašanje guši vaše bližnje. Počinjete manipulirati osjećajima tražeći pažnju za ono što radite za druge. Umjesto zbližavanja, stvarate otpor, zadirete previše u tuđu intimu.
Premda vam je kao izrazito osjećajnoj osobi teško biti objektivan, pokušajte hladne glave analizirati situaciju i dati drugima više prostora. Bliskost i tajne koje drugi dijele s vama su povlastica, a ne obveza. Budite na toj povlastici zahvalni.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci