Atalanta i zlatne jabuke - neovisnost i strast vatrenih znakova

Svaki astrološki znak pripada određenom elementu, a svaki element sugerira nam posve specifične osobine, talente i načine ponašanja, a njih ćemo lako prepoznati u četiri znamenite priče o jabukama. Ovo je priča o vatrenim znakovima...

Otrovna, zlatna, jabuka iskušenja ili razdora: Što nam govori iznimno snažna simbolika jabuke?

Priča o Atalanti i Hipomenu

Atalantin otac bio je moćni kralj koji je svoju neovisnu kći, koja je bila odličan lovac i najbrža trkačica na svijetu, želio udati i vidjeti je zbrinutu u konvencionalnom načinu života. Atalanta se opirala toj ideji, a kralj je pristao na njen uvjet: udat će se za onoga tko je pobijedi u trčanju. Atalanta je znala da nitko ne trči brže od nje, pa je vjerovala da je pronašla najbolji način kako zadržati ono što joj je najviše potrebno – slobodu i neovisnost.

Mnogi su prosci izgubili utrku i život, sve dok se nije pojavio Hipomen, mladić silno zaljubljen u Atalantu. Znao je da ne može pobijediti bez božanske pomoći, pa se obratio božici ljubavi Afroditi. Afrodita nikad ne uskraćuje podršku istinskoj ljubavi, pa mu je darovala tri zlatne jabuke. Na početku sudbonosne utrke Atalanta je lako odmakla Hipomenu, no kad joj je bacio zlatnu jabuku pred noge, zastala je da je uzme.

U jednoj od varijanti ovoga mita Atalanta nije bila ravnodušna prema Hipomenu, no ponos joj nije dopuštao da se preda. Jabuke su mogle biti dobra izlika da izgubi utrku. U svakom slučaju, samouvjerena Atalanta dopustila je da joj zlatne jabuke odvuku pozornost od svrhe - pobijediti u utrci i zadržati slobodu. Bacivši joj još dvije zlatne jabuke pred noge, Hipomen je stekao dovoljnu prednost da pobijedi.

astrologija - simbolika jabuke

Unutarnji poriv za slobodom i neovisnošću vatrenih znakova

Glavni likovi ovog mita utjelovljuju energiju vatre: samosvjesna Atalanta koja čuva svoju neovisnost i strastveni Hipomen koji se neustrašivo bori za svoje ciljeve. Ako u natalnom horoskopu imate naglašenu energiju Ovna, Lava ili Strijelca, sigurno vam je poznat taj unutarnji poriv za slobodom i neovisnošću, za širenjem i kreativnošću, osobnim razvojem nesputanim dosadnim zahtjevima svakodnevice.

Očinski autoritet kojem se Atalanta morala pokoriti i stroga pravila utrke postoje i u našim životima. Život postavlja mnogobrojne zahtjeve, sputava kreativnu slobodu i neovisnost, malo kome ostavljajući mogućnost da ostane neopterećen obavezama.

Što su vaše zlatne jabuke?

Možda su vaše zlatne jabuke ugledna karijera, društveni status, strastvena ljubav ili materijalne stvari, a da biste ih dobili, uložit ćete strast, aktivnosti i ambiciju.

Pravila života oduzet će nam dio slobode, ali su neobuzdanoj vatrenoj energiji potrebna da bismo konkretnim postignućima ostvarili sebe, razvijali svoju jedinstvenu osobnost i snagu. Ako su vaši ciljevi zaista dragocjene zlatne jabuke, one će biti iskušenje koje možete uspješno svladati i obogatiti svoj život.

Jabuke iz vrta Hesperida - ljepota i zdavlje zemljanih znakova

Parisov odabir - društvene vještine zračnih znakova

Snjeguljica i otrovna jabuka - ranjivost vodenih znakova

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci