Astrokartografija: Horoskopski znakovi mjesta

Mnogi od nas maštaju o putovanjima, zamišljaju da tamo negdje daleko postoji nešto što tražimo, nešto neizrecivo što nam zavodi srce nevidljivim nitima koje zovemo čežnja. Bismo li se zaista osjećali bolje da živimo negdje drugdje? Bismo li tamo mogli pronaći ono što tražimo – ljubav, poslovni uspjeh, stabilniji život, sreću? Zašto ne možemo prestati maštati o nekim gradovima ili mjestima i silno ih želimo posjetiti? Astrologija ima nekoliko objašnjenja

Dalmacija u znaku Lava

Kao što svaka osoba ima svoj astrološki znak, tako ga u tradicionalnoj astrologiji imaju i svaki grad, svako područje, svaka država. Energija znaka kojem pripada neki grad ili regija prožima i njegove stanovnike, suptilno stvarajući ozračje tog znaka, ističući njegove glavne karakteristike.

Primjerice, neće nas iznenaditi što većina gradova dalmatinske obale odražava toplu i temperamentnu, strastvenu i dramatičnu energiju Lava. Jednako tako veliki gradovi puni užurbanosti i gustog prometa, koji nude obilje raznolikih sadržaja, odražavaju energiju nemirnih i znatiželjnih Blizanaca, a poslovna i administrativna središta zrače energijom ambicioznih Jaraca.

Postoji li bolje mjesto za vas?

Ako volite putovati i želite upoznati svijet, onda će vam naš mali astrološki vodič poslužiti kao nadahnuće i možda malo izmijeniti popis željenih destinacija. Možda ćete otkriti da grad koji već dugo želite vidjeti pripada istom astrološkom znaku kao vi! Temeljne energije vašeg Sunca, Mjeseca ili podznaka najbolja su smjernica u otkrivanju mjesta posebne privlačnosti. Ta nas mjesta pozivaju da ih posjetimo i sami se uvjerimo možemo li osjetiti posebne energije koje će nam pružiti zadovoljstvo i nadahnuće.

Astrologija ima i posebne tehnike kojima može provjeriti postoji li bolje mjesto za vas, mjesto na kojem biste trebali živjeti jer će ondje energije vašeg bića imati veću mogućnost ostvarenja. Za takvu analizu potrebno je posjetiti astrologa koji će vašu natalnu kartu na poseban način projicirati na kartu svijeta i pronaći mjesta kojima teku linije pozitivnih energija koje želite lakše ostvariti. Astrokartografija će vas ponekad usmjeriti na nevjerojatna mjesta, o kojima možda nikad niste ni promišljali, no ponekad će vas ohrabriti da ostanete baš tu gdje jeste.

Djelovanje Sunca

Ako se pripremate na veliki korak trajnog preseljenja u drugu državu ili na drugi kontinent, ne bi bilo loše provjeriti kako se planetarne energije vašega natalnog horoskopa mogu razvijati na odabranom boravištu. Pritom je važno koje energije želite potaknuti.

Nije svejedno želite li odabrati najbolje mjesto za studiranje ili možda mjesto na kojem ćete razviti svoju kreativnost ili postići poslovni uspjeh. Primjerice, ako se trajno selite, dobro je odabrati linije na kojima djeluje energija Sunca vašega natalnog horoskopa jer je to cjelokupan izraz vašeg identiteta, no ako odlazite na studij koji traje nekoliko godina, povoljnije je odabrati linije djelovanja Merkura.

Među astrološkim znakovima pripadnici vatrenih i zračnih znakova nemirniji su i više skloni putovanjima. Prednjače Strijelac i Vodenjak, dok će se na daleka putovanja možda najteže odlučiti Rak, koji uvijek osjeća laganu nelagodu kad je daleko od doma. U sljedećim linkovima provjerite sami kakve vam destinacije predlažu zvijezde.

Mjesta za vatrene znakove

Mjesta za vodene znakove

Mjesta za zemljane znakove

Mjesta za zračne znakove

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci