Astro: Vraćaju se stare, nedovršene priče i prilike za popravak

Merkur je u Djevici retrogradan do 22. rujna 2016. Iako već svi pomalo znaju što to znači, možda ne znate sve aspekte...

Kako njima, tako i vama

Ono što se od nas u ovom razdoblju traži jest da malo više pažnje obratimo na sve što Merkur simbolizira, a to su svi svakodnevni poslovi koje više-manje obavljamo rutinski. I ono što je bitno jest osvijestiti da taj Merkur utječe na sve nas, pa je potrebna određena doza tolerancije jer kako mi nešto zaboravimo, previdimo, pogriješimo, isto se događa i drugima.

Pa onda nema smisla biti ljut na kakvog administrativnog djelatnika jer je pogrešno napisao prezime ili vam je zaboravio izdati dokument jer i vi već u sljedećem trenutku možete biti dio tog retrogradnog igrokaza, gdje recimo upućujete nekoga na pogrešnu adresu ili jednostavno prenesete netočnu ili nepotpunu informaciju. Ili još bolje, ostavite ključ u bravi i zatvorite vrata. Takve i slične nezgodice očekuju sve nas, stoga se valja potruditi biti što sabraniji.

Nedovršeni poslovi

U ovom razdoblju se često vraćamo na neke nedovršene poslove, svojom voljom ili spletom okolnosti. To samo znači da ovo razdoblje možemo iskoristiti za ‘popravak’ svega što smo iz bilo kojeg razloga odgađali. Vrijeme je reorganizacije i bavljenja praktičnim stvarima; od toga da malo bolje posložite blog (stranicu), do ostave ili garaže, kućne administracije, radnog stola, dokumenata, fajlova...

Svakako možemo posvetiti pažnju brizi o zdravlju, mentalnoj higijeni, kao i znanjima i vještinama kojima možemo pomoći drugima, ali i sebi. Djevica je znak uslužnosti, servilnosti.

Vraćamo se ispraviti propuste

Sada najlakše uviđamo pogreške i propuste koje smo načinili pa se vraćamo ispraviti, kao što istovremeno možda radimo nove propuste, pogrešne korake, nesmotrene odluke. Zato je bitno držati pozornost, posebno na detaljima. Dobro čitajte upozorenja, deklaracije (poglavito na prehrambenim artiklima), sva sitna slova, tri puta provjerite jeste li spremili sve papire koji vam trebaju, jeste li uzeli prave ključeve, žigove, dokumente, skripte, knjige, kartice.

Obratite pažnju na dogovorene rokove i termine, pažljivo slušajte drugu stranu, ali i vi pazite da budete točni, pecizni i jasni, poglavito u baratanju brojkama, lozinkama, pinovima i slično.

Mudro je imati rezervni plan

U svakom slučaju, u ovom razdoblju se lako događaju greške i propusti vezani uz komunikaciju, papirologiju, promet, transport, trgovinu, tehniku, medije, društvene mreže, stoga se nauružajte strpljenjem i budite praktični, pa recimo dok čekate u nekom redu ili u kakvoj koloni u prometu, uredite, presložite malo misli u glavi, vrtite film, analizirajte svoje ili tuđe postupke, ponovite kakvo gradivo ili se bolje pripremite za iduću obavezu, i tako svatko prema vlastitoj priči, ovo su samo primjeri koji u pozadini imaju praktičnost i ekonomičnost koju nameće znak Djevice.

Mudro je u ovom razdoblju imati spreman rezervni plan, kao i ne trošiti energiju na živciranje i ljutnju, već učiti na svojim greškama i zapravo biti zadovoljni što smo konačno dovršili ili doveli u red neke zapostavljene poslove, obaveze ili dužnosti, možda do kraja izbrusili ili barem nadogradili neke svoje vještine ili pak pokrpali kakve psihološke mane, nedostatke, kako god...

Ako želite analizu natalne karte, prilika je da iskoristite ljetne akcije i uštedite! Javite se na mail uranovo.dijete@gmail.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci