Astro: Odbacite pravila u koja ne vjerujete!

Svatko od nas ima neobičnu stranu. Ona se može očitovati na mnogo raznih načina, odijevanjem, prehranom, stavovima, ponašanjem... Biti neobičan znači biti drugačiji, prkositi pravilima, što nije uvijek lako. No, to znači i biti jedinstven, biti svoj! Istražite svoju neobičnu stranu koja vas vodi naprijed

Odbaciti pravila u koja ne vjerujemo

Biti neobičan, čudan, drugačiji, ekscentričan, znači iskoračiti izvan onoga što se smatra uhodanim, normalnim, prihvatljivim po mjerilima zajednice u kojoj živimo. To znači odbaciti pravila u koja ne vjerujemo ili im namjerno prkositi da bismo zadržali svoju slobodu.

Biti neobičan ponekad je najdub­lja potreba bića, unutrašnji nagon koji ne možemo zatomiti. To je potreba da osjetimo neovisnost i slobodu te živimo prema vlastitim pravilima. Svatko od nas u nekoj životnoj fazi ili u nekim posebnim životnim temama istražuje granice, balansira na rubu ponašanja koje se smatra neobičnim. Ponekad to činimo samo zato da bismo privukli pozornost koja nam je u tom trenutku potrebna.

Tijekom osobnog razvoja, osobito u pubertetu, posve je normalno izražavati pobunu protiv onih pravila koja smatramo da su nam nametnuta. Otporom prema pravilima, vlastitom ekscentričnošću zapravo osvajamo slobodu za osobni izričaj. No nakon prirodne i zdrave pobune koja je obilježila odrastanje svakog od nas, neke naše neobične želje, stavovi i navike ostaju trajno prisutni.

Neobična strana Vodenjaka, Vage i Blizanaca

Cijena neobičnosti

Biti drugačiji nije lako. Kad prihvaćamo vrijednosti koje društvo smatra poželjnim i sigurnim, osjećamo da nas zajednica štiti. Svakom je od nas potreban osjećaj prihvaćenosti, svatko želi pronaći svoje stabilno mjesto pod suncem. Da bismo iskoračili iz te sigurnosti, potrebna je hrabrost. Biti drugačiji znači iskoračiti i izložiti se pogledima i prosudbama mnogih koji se drže sigurne zone. To je samotni položaj na kojem možemo postati meta osude ili poruge. Da bismo ih izdržali, potreban je osjećaj ispravnosti onoga što radimo, duboka uvjerenost u istinitost i vrijednost vlastitih stavova.

žena se smije, ljetoKad nas povede unutarnji osjećaj ispravnog djelovanja i čvrsto uvjerenje da znamo što činimo, tada priznajemo samo vlastita pravila. U mnogim situacijama primijetit ćemo da mnogi oko nas ne razumiju naše velike ideje.

Možemo se naći u opasnosti da sebe postavimo iznad drugih, jer mislimo da znamo bolje, pametniji smo, vidimo ono što drugi nisu u stanju vidjeti.

To nas odvaja od drugih, može nas ozbiljno izolirati, učiniti vrlo usamljenima. No ako pronađemo pravu mjeru, možemo biti predvodnici napretka, nadahnjivati druge da i sami poboljšaju svoj život.

Ovan, Lav i Strijelac: Neovisnost i sloboda iznad svega

Uranova djeca

U astrologiji Uran simbolizira našu neobičnu stranu, dubok poriv da naglasimo svoju jedinstvenost i živimo prema vlastitim pravilima. U svom najizravnijem obliku Uran simbolizira mentalnu, intelektualnu energiju koja je posve neobuzdana u svom stvaralačkom zanosu. Uz njegovu energiju, u našim se umovima otvaraju veličanstvene ideje koje vide savršen i pravedan svijet.

To su ideje koje teže poboljšanju onoga što postoji, koje nas potiču na stvaranje boljeg, naprednijeg i pravednijeg svijeta. Uran u nama može probuditi ideje čija nas snaga tjera na istraživanje. S takvim ćemo unutrašnjim poticajem iskoračiti izvan postojećih granica i hrabro preuzeti ulogu otkačenjaka, ekscentrika, čudaka ili, u najblažem slučaju, neobične, jedinstvene osobnosti.

Kao vladar znaka Vodenjaka, Uran će potaknuti neobičnu crtu svakog planeta koji se u natalnom horoskopu nalazi u znaku Vodenjaka. Kad je sam planet Uran posebno aktivan u natalnom horoskopu, osobito ako je povezan sa Suncem, Mjesecom ili podznakom, nećete lako zatomiti u sebi unutrašnji poriv da zakoračite svojim vlastitim putom.

Ako sebe ne smatrate neobičnom osobom, vaš Uran vjerojatno nema snažan utjecaj na osobne planete, ali se u pojedinim razdobljima života može „probuditi“ i u vašem životu napraviti pravu revoluciju.

Bik, Djevica i Jarac: Izvan građanskih konvencija

Izvan društvenih ograda

Malog čudaka ili otkačenjaka zdravo je pustiti na slobodu, jer tek kad se usudimo izaći izvan društvenih ograda, otvaraju nam se drugačije perspektive. Iz novih pogleda na život dolaze nove ideje o tome kako ispraviti nepravde, kako poboljšati ono što ne valja, kako živjeti bolje. Uran je reformator, ponekad revolucionar, gotovo uvijek buntovnik. On je energija koja pokreće naš napredak svježim idejama i drugačijom perspektivom iz koje sagledavamo život.

Kad se usudimo biti svoji ili kao što često govorimo – misliti svojom glavom, tad nećemo prihvaćati one vrijednosti i pravila koja ne koriste našem osobnom razvoju, nego nam ih nameću drugi u ime svog vlastitog interesa. Ako zatreba, imat ćemo se snage pobuniti, protestirati protiv gluposti i nepravde, boriti se za dobrobit svih. Aktivna energija Urana pokreće nas unutrašnjim samopouzdanjem, osjećajem pravičnosti koji nam daje hrabrost i pravo da tražimo promjene.

Što vas pokreće da budete drukčiji

Neobičnu stranu treba održavati pazeći da nas ne odvede u ekstremnu situaciju koja će nas učiniti društvenim otpadnikom, izoliranim i usamljenim bićem koje nitko ne razumije.

Zato je vrlo važno prepoznati vlastitu motivaciju. Što nas to pokreće da budemo neobični? Ako je to ideja koja teži boljem i sretnijem životu, ne samo našem nego i drugih, onda je naša neobičnost posve opravdana. Potrebno je naći pravu mjeru vlastitoj neobičnosti da bismo izbjegli zamku vlastite pravičnosti u kojoj možemo zanemariti osjećaje drugih, postati intelektualno nadmeni i poželjeti drugima nametnuti svoju viziju svijeta.

No snaga vizionarstva i inovacije, plemenitost ideja kojima nas nadahnjuje energija Urana od nas stvara istraživače, znanstvenike, mislioce, umjetnike ili duhovne tragače. Kad nađemo pravu mjeru svojoj neobičnosti, možemo nadahnjivati druge na promjenu.Razmislite kako izražavate svoju jedinstvenost. Po čemu ste neobični? Kako se osjećate kad iskoračite izvan prihvaćenih granica i kako vam to pomaže da napredujete?

Po čemu su posebni Rak, Škorpion i Ribe?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci