Astro: Kakva vam je kemija s partnerom?

Sigurno vam je poznat osjećaj neodoljive privlačnosti prema drugoj osobi koja vas može neočekivano pogoditi poput udara groma. Možemo to nazvati zaljubljivanjem, no u našoj se nutrini probudila nagonska energija koja izmiče svim racionalnim objašnjenjima. Snažna i instinktivna, izrazito tjelesna, seksualna kemija prvi je korak prema intimnoj vezi. Ipak, ona nije dovoljna za stvaranje dugotrajne veze. Potrebno joj je dodati osjećaje, zajedničke interese i još mnogo toga. No bez seksualne kemije nema prave ljubavne priče. Seksualnost je važna za ispunjen i kreativan život. Provjerite, stoga, kakvu seksualnu kemiju dijelite sa svojim partnerom

Tijelo shvaća prije mozga

Kompleksna smo bića koja se uza svu svoju inteligenciju, duhovna stremljenja i profinjene osjećaje ne mogu othrvati potrebama tijela. Svakog od nas povremeno pogodi snažan, nagonski, posve iracionalan, sirovi osjećaj požude, seksualna privlačnost koju ne možemo zanijekati. Nešto u pogledu, osmijehu, u kretnji tijela druge osobe može nas potpuno začarati. Prvi dojam o nekoj osobi stvaramo u desetinki sekunde. U tom je dojmu sadržano puno informacija na koje reagira naše nesvjesno, upijajući odjednom sve, od glasa, govora tijela i mirisa do ostalih fizičkih pojedinosti.

Tijelo shvaća nešto važno prije nego što mozak sve to može obraditi i objasniti. Seksualna privlačnost će nas prodrmati poput strujnoga udara ili ćemo je osjetiti kao navalu vrućine kad iznenada ugledamo nečiji pogled ili se slučajno dodirnemo tijelima u nekoj posve običnoj situaciji. Srce će zakucati brže, obrazi će se zarumenjeti, dah ubrzati… Ne možemo odvojiti pogled od tih očiju, tog osmijeha, od te osobe.

Zamišljamo sebe u zagrljaju, zamišljamo kakav je to osjećaj kad se usne spoje, iznutra nas potresaju drhtaji strasti. Ta intenzivna i neobjašnjiva privlačnost izmiče našoj kontroli. Ono što se događa u nama potpuno je instinktivno, tjelesno i neporecivo iskreno.

Nitko nije zaštićen od strelice

Stari su Grci tu iznenadnu privlačnost, navalu strasti ili ono što mi danas zovemo seksualnom kemijom pripisivali strelici boga Erosa (stari Rimljani zvali su ga Kupid ili Amor), koja posve neočekivano pogađa ravno u srce. Nitko nije bio zaštićen i nikad se nije znalo kada i koga će strelica pogoditi. Eros bi po naputku svoje majke Afrodite, božice ljubavi, ciljao mlade i stare, u pravom ili pogrešnom trenutku, na pravom ili pogrešnome mjestu.

Neke od nas Amorova strelica pogađa češće, neke samo jednom u životu. Ima i onih koji su izmakli njegovoj strelici, no čini sa da to i nije neka sreća jer, unatoč ljubavnim bolima koje bi ta strelica mogla izazvati, svatko od nas čezne za strastvenom ljubavi.

Posebno je važan prvi korak koji spaja dvoje ljudi

Sve ono što se događa između partnera u intimnoj vezi zapravo je velika tajna. Povezuju nas različite stvari, očekivanja, strahovi, napetosti, sve nijanse osjećaja. Astrologija u usporednim horoskopima mnoge od tih poveznica može dobro opisati. No kad je o seksualnoj kemiji riječ, pojavljuju se neočekivani astrološki pokazatelji. Seksualnu kemiju ne treba brkati s mogućnošću stvaranja dugotrajne veze.

Ona je važan sastojak svakog intimnog odnosa, posebno je važan prvi korak koji će spojiti dvoje ljudi. Poželjna je njena prisutnost u dugotrajnim vezama, no ima mnogo intimnih veza koje uspješno funkcioniraju i bez nje. Možda će vas iznenaditi koje znakove, naizgled nespojive, povezuje snažna seksualna kemija, a ondje gdje biste je možda očekivali i nije baš snažna. Pronađite znak u kojem se nalazi vaše Sunce i provjerite kakvu seksualnu kemiju dijelite sa svojim partnerom.

S kim imate najbolju kemiju?

Koji znakovi imaju dobru kemiju?

Koji znakovi imaju umjerenu kemiju (i osnova im je prijateljstvo)?

Koji znakovi igraju toplo-hladno u odnosu?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci