Astro: Kako vam duša prenosi poruke?

Unutrašnji svijet naše duše nevidljiv je i često neistražen krajolik u kojemu vladaju drugačije zakonitosti nego u vanjskome svijetu. Možda je ne možemo vidjeti, izmjeriti ili opipati, no naša je duša stvarna. Poput vjetra koji svojim vještim, nevidljivim prstima može natjerati stabla i lišće na ples, pomicati oblake, mrsiti nam kosu, krasti šešire, naša je duša razlog zašto se smijemo, volimo, čeznemo, plačemo, stvaramo život satkan od sreće i tuge, život vrijedan življenja. Znate li uspostaviti kontakt sa svojom dušom?

Jezik koji bolje razumije desna strana mozga

Naša je duša mudra, ima duboko znanje i odgovore ne samo na ono što nas muči u svakodnevici nego i na puno vrednija pitanja ‒ o smislu ljubavi i života, o važnosti naših odluka, o sudbini. Ona je naš unutrašnji vodič, najvredniji saveznik kojeg možemo imati jer nam stalno šapuće što želi, kamo bismo se trebali otputiti, što bismo trebali raditi.

Kako bismo razumjeli što se u njoj zbiva, da bismo čuli njene poruke, moramo prepoznati kako nam se obraća. Riječi nisu dovoljne da bi opisale i jasno prenijele govor naše duše pa se moramo otvoriti drugačijem načinu komunikacije. Duša govori simbolima, arhetipovima, maštom i slikama, poezijom i metaforama. To je jezik koji bolje razumije desna strana mozga. U svakodnevici, naučeni smo uglavnom koristiti lijevu stranu mozga – objektivno i racionalno razmišljanje.

Ravnoteža duše i tijela

Naglasak je na činjenicama, podacima, brojevima, koji su neophodni i korisni, no ako nisu uravnoteženi s desnom stranom mozga, izgladnjuju našu dušu, vode nas u površan život i unutrašnju prazninu koju ne mogu ispuniti nikakve stvari i uzbuđenja potrošačkog društva. Umijeće života je u stvaranju ravnoteže između aktivnosti lijeve i desne strane mozga. To je ravnoteža duše i tijela, srca i uma, ljubavi i stvarnosti.

Možemo li nošeni brzim tempom života, pod lavinom vijesti, skandala, stresa, nesigurnosti i tjeskobe uopće više čuti sami sebe, čuti svoju dušu? Ona je uz nas stalno, šapuće nam i šalje poruke, vuče nas za rukav, šalje nam glasnike, maše svojim signalima pred našim zabrinutim očima, pravi nam društvo u snovima! U bogatom jeziku kojim govori nalaze se kreativna vizualizacija, meditacija, igra, rituali, sinkronicitet, snovi i mitovi.

Duša može izbrisati ožiljke negativnih uvjerenja, strahova i sumnji

Moderna je znanost dokazala ono što su mnoge drevne filozofije znale i opisivale: da je moguće promijeniti zapise naših tvrdokornih uvjerenja jer ona su jednostavno energija koja se kreće utabanim stazama našeg mozga – moguće ih je preusmjeriti, izbrisati stare i stvoriti nove putove misli, bolje, sretnije i mudrije zapise. Ako joj dopustimo, duša će nas nahraniti svojom mudrošću, izbrisati ožiljke negativnih uvjerenja, strahova i sumnji.

Premda su svi načini kojima duša govori jednako pristupačni svima nama, neki od tih načina bit će nam bliskiji i razumljiviji, ovisno o znakovima u kojima se nalaze naše Sunce, Mjesec i podznak. Stoga će svatko od nas drugačije razgovarati sa svojom dušom, lakše razviti jedan od njenih posebnih načina komunikacije. Podsjetimo se kojim jezikom govori naša duša!

Kako duša prenosi poruke zračnim znakovima

Kako duša prenosi poruke vatrenim znakovima

Kako duša prenosi poruke zemljanim znakovima

Kako duša prenosi poruke vodenim znakovima

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci