Astro: Kako se nosite s promjenama?

Pronađite svoj natalni Mars. Promislite o njegovoj energiji i oslobodite ju! (položaj Marsa potražite na internetskim stranicama primjerice na: cafeastrology.com/marssignstables.html)

Snažni instinkti

Ako se vaš Mars nalazi u Ovnu ili Škorpionu, ne čekajte da vam stigne poziv na promjenu. Vi ste ti koji ga šaljete, sami stvarate svoje prilike. Napad je najbolja obrana i nikad u procesu promjene ne želite pokazati slabost ni priznati da vas je strah. Vaša snaga je u strastvenim osjećajima koji vas pokreću, intenzivnim željama koje nije lako zadovoljiti.

Aktivni ste jer želite pobjedu, ne prihvaćate lako pravila i želite u što većoj mjeri kontrolirati događaje. Imate odličan osjećaj za pravi trenutak, premda Mars u Ovnu ponekad teško kontrolira svoju naglost. Prodornost i neustrašivost donose vam osjećaj vitalnosti i osobne snage. Kad oslobodite energije svog moćnog Marsa, vaš će život biti uzbudljiv i bogat različitim iskustvima.  

Poziv na promjenu: Jeste li spremni?

Slobodni duh

S Marsom u Strijelcu, Blizancima ili Vodenjaku izuzetno ste slobodarskog duha. U svijetu ideja i vizija otvoreni ste promjenama. O njima rado razmišljate i pričate, analizirate ih, pa i potičete. Svaka prilika da doživite nešto novo i drugačije budi vašu hrabrost i vitalnost. Znatiželja, prilagodljivost i inteligencija vaša su snaga. Promjenama pokušavate pristupiti samo s razine uma, no one se događaju i na razini srca i utrobe.

Suočiti se s osjećajima za vas predstavlja najveći izazov. Kad osjetite da su promjene izmaknule kontroli, možete se brzo prilagoditi iznenađujućim obratima i zaigrati na kartu sreće! Vaše pouzdano oružje su i čvrsti stavovi, komunikacijske vještine i šarm koji će vas mnogo puta spretno provesti kroz opasnosti.

Nagon za očuvanjem

Ako je vaš Mars u Biku ili Jarcu, prom­jene u vama izazivaju nelagodu. Volite imati kontrolu nad stvarnim svijetom, a sigurnost je za vas na visokome mjestu ljestvice prioriteta. Sve što je može ugroziti u vama izaziva strah. Vaš nagon za očuvanjem izuzetno je jak. Kad počnu nezaustavljivi procesi promjena, ukopavate se na mjestu kako biste zadržali barem mali oslonac i dobro promotrili što se događa.

Za vas je stvorena uzrečica da je oprez majka mudrosti. Povezani ste sa svojom nagonskom stranom i dobro razumijete stvarni svijet pa ćete, ako vas ne požuruju, preciz­no odrediti najbolje rješenje i pronaći najlakši put kroz nevolje. Vaša je snaga u izdržljivosti, promišljenosti i praktičnosti. Ambiciozni ste pa ćete u promjenama uvijek pronaći priliku za uspjeh.

Suptilna prilagodba

S Marsom u Ribama, Raku i Djevici ne pripadate onima koji priželjkuju ili potiču promjene. No kad se one počnu događati, ne bojite se otvoriti svoje srce i proživjeti intenzivne procese cijelim svojim bićem. Mars u Ribama i Raku bolje se snalazi u kaotičnim trenucima, a Mars u Djevici pokušava ostati organiziran i praktičan.

Vaše najvažnije oružje koje vas nepogrešivo vodi kroz promjene je intuicija. Uz nju ćete osjetiti pravi trenutak da nešto napravite ili da se privremeno sakrijete. Pomoću intuicije pronaći ćete pravu vrstu podrške. Prilagodljivi ste, brzi u reakcijama i suptilno osjećate imate li svakim sljedećim korakom i dalje čvrsto tlo pod nogama. Sposobnošću suptilne prilagodbe, nema promjene koju ne možete savladati i ostvariti snove svog srca.

Drama

Ako je vaš Mars u Lavu ili Vagi, promjene u vama bude vrtloge uzbuđenja i snažnih osjećaja, želje za dokazivanjem, za osvajanjem ljubavi i poštovanja. U promjenama ćete sudjelovati aktivno, ali ćete oko njih raditi veću dramu nego što stvarno osjećate. Vaša je unutrašnja vizija jasna, samouvjerenost velika, ponos izražen, a potreba za odobravanjem dovoljno jaka da vas dovede u predvodnički položaj.

Želite upravljati svojom sudbinom, želite kontrolirati promjene! Ne susprežete osjećaje, ali imate dovoljno samokontrole za promiš­ljeno taktiziranje. Kreativni ste u pronalaženju rješenja, u sklapanju savezništava, u dobivanju podrške. Šarmantni se i impresivni u načinu kako svoju unutrašnju dramu proživljavate prema van, dijeleći je s drugima, stvarajući život za pamćenje!

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci