Anđeli Zodijaka: Horoskopski znakovi i njihovi čuvari

Svakim znakom Zodijaka vlada određeni anđeo ili arkanđeo. Anđeli Zodijaka pomažu nam da razumijemo svoj astrološki znak i njegovu ulogu na našem životnom putu, u osobnom razvoju i životnoj svrsi. Zašto smo se rodili baš u tom znaku i čemu nam on "služi", kakve nam prirođene vrline i osobnost daje? Anđeli Zodijaka to će vam protumačiti i pomoći da iskoristite svoje prirođene vrline i surađujete s energijama koje su vam dane, a s njima možemo komunicirati kao s ostalim anđelima i arkanđelima...

Horoskopski znak govori o našim prirođenim vrlinama

Kada dođe vrijeme da se ponovno rodimo na Zemlji (inkarniramo), imamo priliku izabrati zvjezdani znak za koji smatramo da je najprikladniji za učenje lekcija koje moramo svladati. Pri odabiru imamo vodstvo i pomoć. Rečeno nam je koje su lekcije za nas važne, a zatim dobivamo pomoć kako bismo odlučili koja je najbolja za naš rast.

U tom nam je trenutku rečeno za zvjezdani znak koji će biti od najveće koristi za naše određeno iskustvo učenja, uključujući i zamke kako ih doživljavamo kad se inkarniramo.

Anđeli Zodijaka mogu nam pomoći da razumijemo svoj astrološki znak i njegovu ulogu u našem životnom putu i svrsi. On nam govori o našim prirođenim vrlinama i osobnosti.

Ovan – arkanđeo Kamuel

Arkanđeo Kamuel nadgleda znak Ovna, dajući mu osobine asertivnosti i samopouzdanja.

Kamuel vlada planetom Marsom, znakom Ovna i utorkom.

Horoskopski Ovnovi prilično su otvoreni, impulzivni su i puni ideja. Entuzijastični su i često dramatični, vole izazove.

Ovan ima dominantnu osobnost - ali time često skriva osjećaj nekompetentnosti i nesigurnosti. Ovan se često može predstavljati kao zabavan, ali duboko u sebi nije baš samopouzdan, tako da može djelovati nesigurno.

Ovan nema strpljenja za detalje i lako se naljuti, no njegova je ljutnja kratkog vijeka i ne zamjera dugo. Ovan eksplodira u trenutku, ali se već u sljedećem trenu ne sjeća zašto se naljutio.

Bik – arkanđeo Haniel

Arkanđeo Haniel vlada znakom Bika te mu daje osobine pouzdanosti i praktičnosti.

Haniel vlada planetom Venerom, znakom Bika i petkom.

Bik je zemljani znak koji jednako voli tjelesnu i materijalnu utjehu. Uživa u luksuzu, ljepoti i kvaliteti te u svemu što zadovoljava osjetila.

Kad nešto odluči, uložit će svu energiju kako bi ostvario postavljene ciljeve. Jedna od njegovih glavnih karakteristika je tvrdoglavost, koja u mnogim slučajevima radi protiv Bika jer ne zna popustiti ni onda kad je očito da bi to bilo pametnije.

Bikovi su usklađeni s prirodom i vrlo su praktični. Lekcija koju moraju naučiti je strpljenje.

Po prirodi naginju stabilnosti i sigurnosti, ali moraju paziti da ne postanu zarobljenici materijalnog svijeta.

Blizanci – arkanđeo Rafael

Horoskopski znak Blizanaca nadgleda arkanđeo Rafael. To rođenima u znaku Blizanaca daje osobine prilagodljivosti i društvenosti.

Arkanđeo Rafael jedan je od glavnih anđela iscjeljenja i ima sposobnost voditi iscjelitelje, alternativne i konvencionalne.

Arkanđeo Rafael vlada planetom Merkurom i srijedom te je odgovoran za istok.

Blizanci se ponekad doimaju kao dvije različite osobe.

Često su pametni i nadareni, a um je njihov najjači alat. Imaju veliku potrebu za raznolikošću zbog čega često rasipaju energiju, pa su ponekad nervozni i iscrpljeni. Žedni su znanja i beskrajno znatiželjni. Oni su skupljači informacija, ali ih ne dijele olako s drugima.

Rak – arkanđeo Gabriel

Arkanđeo Gabriel vlada Mjesecom, znakom Raka i ponedjeljkom. Arkanđeo Gabriel odgovoren je za zapad.

Rođeni u znaku Raka vođeni su arkanđelom Gabrielom, koji im daje suosjećanje i osjećajnost.

Rak ima potrebu uravnotežiti emocije na svim razinama.

Rakovi vole pomagati drugima, posebice kada je riječ o ohrabrivanju rasta i razvoja njihovog emocionalnog potencijala.

Rakovi često djeluju pasivno, ali su ispod površine vrlo aktivni.

Negativna strana Raka je nesposobnost da pusti bilo koju osobu ili imovinu koju smatraju svojom. To rezultira negativnom tendencijom tipičnom za znak; posesivnost i tvrdoglavost.

Rakovima su veze vrlo važne, ali iako čeznu za intimom, njihova ih ranjivost čini nepovjerljivima.

Lav - arkanđeo Mihael

Horoskopski znak Lava nadgleda arkanđeo Mihael, koji vlada Suncem i ponedjeljkom. Arkanđeo Mihael odgovoran je za jug.

On pomaže u komunikaciji i zaštiti te nadahnjuje osobu rođenu u tom znaku da postane tragač za višom istinom i skrivenim znanjem.

Rođeni u znaku Lava vrlo su darežljivi i otvoreni. Imaju odlične organizacijske vještine, posebice u područjima u kojima će za svoj trud dobiti priznanje.

Žude za pohvalama i žele biti u središtu pozornosti. Spremni su dati sve od sebe kako bi postigli uspjeh u javnom i privatnom životu.

Skloni su natjecanju i vole pobjeđivati. Njihov najveći atribut leži u sposobnosti da budu samostalni, a istodobno vjerni i velikodušni prema onima koje vole.

Njihove pozitivne kvalitete uključuju toplinu i iskrenost, zaštitnički stav i ljubav. Vrlo su samouvjereni i sposobni su se nositi sa svime što im se nađe na putu.

S negativne strane, Lavovi znaju biti tašti, pretjerano ponosni i ekstravagantni. Povremeno su razmetljivi.

Djevica – arkanđeo Rafael

Arkanđeo Rafael vlada znakom Djevice, planetom Merkurom, srijedom te je odgovoran za istok.

Arkanđeo Rafael jedan je od glavnih anđela iscjeljenja. Znaku Djevice daje kvalitete učinkovitosti i analitički um.

Djevice su poznate po predanom radu i posvećivanju pažnje detaljima. Vole razmotriti sve mogućnosti prije nego što nešto odluče. Pozitivne osobine ovog znaka vidljive su i u korisnoj, nenametljivoj, pouzdanoj prirodi, dok se njihova negativnija svojstva često pojavljuju kao pretjerana izbirljivost, pronalaženje grešaka i neodlučnost.

Djevice su često sramežljive, skromne i ne vole biti u središtu pozornosti. Više vole raditi iza scene i ne privlačiti pažnju.

Djevica je metodična, izdržljiva i radišna te s lakoćom savladava zamršenost bilo kojeg posla koji odabere.

Vaga – arkanđeo Haniel

Arkanđeo Haniel vladar je znaka Vaga te one rođene u ovom znaku daruje uravnoteženošću i diplomacijom.

Haniel vlada planetom Venerom, znakom Vage i petkom.

Vaga uvijek važe situacije i voli biti nepristrana, ne želi da njome vladaju emocije i uvijek teži ravnoteži tijela, duha i uma.

Rođeni u znaku Vage poznati su po diplomatičnosti, vole ravnotežu i tragaju za stabilnim i mirnim okruženjem. Poznati su po logici. Iako jasno vide obje strane određenog problema, teško donose odluke. Vole biti u pokretu i vrlo su društveni. Njihovu energiju karakterizira profinjenost i šarm.

Budući da je Vaga zračni znak, rođeni u ovom znaku pokazuju izrazitu inteligenciju i ljubav prema znanju. Odlično vladaju jezicima i komunikacija im je vrlo bitna.

Škorpion – arkanđeli Azrael i Kamuel

Na znak škorpiona paze arkanđeli Azrael i Kamuel.
Azrael je anđeo pastir, vlada planetom Plutonom i znakom Škorpiona.

Arkanđeo Kamuel vlada planetom Marsom i utorkom.

Rođeni u ovom znaku imaju vrlo snažnu osobnost.

Škorpionom vlada Pluton, planet “skrivenih stvari“, zbog čega Škorpioni mogu biti paranoični i opsjednuti onim što se odvija oko njih.

Škorpioni su poznati po vrlo emotivnoj naravi. Čvrsto drže ono što je njihovo i ne predaju se bez borbe. Ipak, kada Škorpion izgubi zanimanje za nešto ili nekoga, nedostatak osjećaja je vrlo očit. Imaju čvrste stavove, a njihova žestoka odlučnost može djelovati negativno i bezobzirno.

Pozitivnije osobine uključuju iznimnu odanost i odgovornost, ali s druge strane mogu biti posesivni, ljubomorni te autodestruktivni. Ako ih netko povrijedi, Škorpioni mogu biti prilično nemilosrdni.

Strijelac – arkanđeo Zadkiel

Znakom Strijelca upravlja arkanđeo Zadkiel s naglaskom na duhovni razvoj i osobnu transformaciju. Zadkiel vlada planetom Jupiterom i četvrtkom.

Rođeni u znaku Strijelca vrlo su optimistični i pustolovni.

Po prirodi su intuitivni i maštoviti, ali često gube dodir sa stvarnošću. Strijelac ne podnosi ograničenja. Prepun je prekrasnih ideja i kreativnih vizija, ali je njihova provedba u stvarnost zadatak koji radije prepušta drugima.

Strijelci su često odlični filozofi i učitelji jer vole s drugima dijeliti mišljenje. Ne vole kada im se govori što trebaju činiti. Dok njihove pozitivne osobine uključuju pozitivan stav, velikodušnost, entuzijazam, poduzetnost, kreativnost i veliku ljubav prema životu, negativne osobina uključuju manjak takta, dogmatičnost i nametanje svog mišljenja, koje imaju o svemu.

Jarac - arkanđeo Azrael

Jarca nadgleda arkanđeo Azrael koji vlada planetom Neptunom, on je gospodar svih voda, mašte i irealnog.

Jarci su oprezni i odgovorni prema svemu što čine.

Žude za statusom i visokom pozicijom u svijetu, pa im je važno da ih društvo prihvaća.

Vjeruju u marljiv rad i trud, a obično su iznimno uporni i strpljivi, zbog čega im je zajamčen uspjeh u ostvarenju ambicija.

Njihov najveći talent leži u području organizacije i kontrole. Vrlo su disciplinirani i ne troše vrijeme i snagu tamo gdje nije potrebno. Ovim ljudima za sreću je nužno da se ostvare, stoga samo poslovno uspješan Jarac sa sređenom obiteljskom situacijom može biti sretan Jarac.

Jarac teži bogatstvu zbog sigurnosti koju donosi i zato će često biti u položaju vlasti i vodstva. Isto tako mogu biti pesimistični i nepotrebno se brinuti.

Jarac voli biti organiziran i može biti pretjerano oprezan.

Vodenjak – arkanđeli Uriel i Kasiel

Znak Vodenjaka nadgledaju arkanđeli Uriel i Kasiel, dajući mu odlike idealizma i čovječnosti.

Uriel je usredotočen na životni put i misiju duše.

Odgovoran je za sjever, vlada znakom Vodenjaka i planetom Uranom.

Arkanđeo Kasiel vlada planetom Saturnom, Vodenjakom i nedjeljom te je anđeo pastir.

Vodenjaci su samostalni, progresivni i veliki humanitarci. Vole ideju pomaganja, ali često se povlače pred problemima koji nastaju u međuljudskim odnosima. Visoki ideali nadahnjuju ih da rade dobra djela za čovječanstvo, a najviše uživaju u upoznavanju novih i zanimljivih ljudi.

Ponekad, u svojoj potrebi da budu neovisni i slobodni, mogu djelovati pomalo sebično, no u osnovi su pozitivna i altruistična bića spremna i drugima dati dovoljno slobode.

Njihov um je obično vrlo razvijen i ideje koje imaju mogu biti izvan svog vremena.

Ribe – arkanđeli Azrael i Zadkiel

Znak Riba nadgledaju arkanđeli Azrael i Zadkiel, čineći Ribe emotivnim i kreativnim.

Arkanđeo Azrael vlada planetom Neptunom i znakom Riba.

Arkanđeo Zadkiel vlada planetom Jupiterom i četvrtkom. Zadkiel stavlja naglasak na vlastitu preobrazbu i duhovni rast.

Ribe su po prirodi osjećajne te djeluju i reagiraju na temelju osjećaja, a ne logike. Teže idealima, romantične su i osjećajne te požrtvovne. Za ljubav su spremne na velike žrtve. Ribe vole biti zaljubljene. Sve promatraju na romantičan način, posebice ljubavne veze.

Svaki aspekt života mora sadržavati dozu romantičnosti. U suprotnom gube interes.

Ribe su velikodušne, miroljubive i dobronamjerne. Ribe su često “crne ovce“. Simpatične su i pune razumijevanja, no zbog osjetljive prirode mogu brzo mijenjati raspoloženja i postati razdražljive.

Izvor: bodysoulmind.net

Pripremila Tena Ožegić

Ostali članci