2019. – fascinantna godina je pred nama!

Godina donosi novu nadu i priliku da ostvarimo i najsmjelije snove ako našu viziju prati solidan, realan plan

Centriranje pa pokret

Stanite na čvrsto tlo, ali nemojte se odmah raskomotiti i izuti, tako nadolazeću godinu opisuju astrološke blizanke, sestre Edut. Položaj planeta tijekom nje zanimljiva je mješavina uzemljujuće energije zemljanih znakova i motivirajuće živosti vatrenih. Nakon nekoliko intenzivnih godina kada su naše emocije bile posvuda, moramo stabilno stati kako bismo se ponovno centrirali. "Ali jednom kad se ponovno povežemo sa svojim istinama, vrijeme je za pokret!"

Ključna riječ 2018. bila je odvajanje jer obilježili su je polariziranje i podjele. Guralo nas se prema našim najintenzivnijim rubovima i nije bilo lako; otkrivali su se skandali i korupcija, stvari su se činile duboko karmičke i nepoštene. Pravila po kojima smo dotad igrali odjednom su se činila ništavnima i poništenima.

Nova godina nosi nadu

No 2019. donosi nadu – Jupiter će do 2. prosinca biti u Strijelcu šireći naš pogled na stvari. "S velikodušnim Jupiterom u tom znaku slobodna duha ponovno ćemo moći vidjeti širu sliku i riskirati u ime rasta." "Globalni veleposlanik Jupiter" mogao bi donijeti i vibru koja je više uključiva te omogućiti da oko stola bude mjesta za sve. Ljudi bi mogli postati bolji jedni prema drugima, uvjerene su sestre Edut, koje raduje povratak vječnih vrijednosti uljudnosti, uzajamnog poštovanja i suosjećanja.

Tijekom 2019. Jupiter, Saturn, Uran, Pluton i tri pomrčine bit će u zemljanim znakovima: "Zemljana energija donosi stabilnost i senzualnost – ona vlada materijalnim svijetom. Podsjeća nas da ostanemo u sadašnjosti i uživamo u onome što imamo." Ali, u velikim količinama ta nas energija može i zakočiti; problem može postati i materijalizam i gomilanje stvari."

Samo nebo je granica

"Sveobuhvatna tema 2019. ima mnogo toga s učenjem stvaranja ravnoteže – ravnoteže između slijepe vjere i uzemljenja svog tog izvanrednog idealizma u kojem ćete plivati", kaže astrologica Maria DeSimone. U novu ćemo godinu ući doista osjećajući kako je samo nebo granica. Međutim, postoji suptilna razlika između života u svijetu mašte i manifestiranja sudbine za koju znate da vam je nadohvat ruke. U 2019. morat ćemo svladati tu "fascinantnu lekciju", ističe astrologica.

Oko 13. siječnja, 16. lipnja i 21. rujna pripazite da ne budete beznadno nerealni u vezi s nekom situacijom ili osobom jer bi to moglo dovesti do razočaranja. Ako je riječ o projektu u koji polažete nade, obratite pozornost na temeljne i realne stvari jer se inače željeni ishod možda nikad neće materijalizirati.

Ključni trenuci

"Na sreću, Svemir će osigurati istodobnu priliku da sav taj idealizam uzemljite u nešto realno – dok god pazite da su vam oči otvorene", dodaje Maria DeSimone. Tako oko 31. siječnja, 18. lipnja i 8. studenoga san koji se možda čini nemogućim ne mora biti nešto nedostižno. "Sve što trebate jest kombinirati svoju viziju sa solidnim planom."  

Pomrčine na osi Rak/Jarac tijekom 2019. "naglašavaju teme obitelji i sigurnosti nasuprot vašoj reputaciji i mjestu u svijetu". Već u vrijeme solarne pomrčine u Jarcu 5. siječnja mnoge očekuje nešto novo u karijeri; s njom se mogu pomicati planine.

Možete ostvariti više od najsmjelijih snova

Solarna pomrčina u Raku 2. srpnja zahtijevat će pak da otpustite ono za što ste mislili da vam daje sigurnost kako biste postali graditeljem svog života. Ta se tema nastavlja i lunarnom pomrčinom 16. lipnja u Jarcu te solarnom 26. prosinca u istom znaku. Potonja će biti čarobna: "Očekujte iznenadan materijalni dobitak ako ste obavili posao osiguravanja svog mjesta u svijetu."

"U 2019.", zaključuje astrologica, "možete postići više nego u svojim najsmjelijim snovima – dokle god ste s obje noge čvrsto na zemlji dok posežete za zvijezdama. Zapamtite, strijela se može odapeti samo ako se povuče unazad. Ako vas život vuče prema dolje teškoćama, to znači da će vas lansirati u nešto sjajno. Zato se samo usredotočite i nastavite ciljati."

Izvori: astrostyle.com, tarot.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci