2018., godina za hrabre: Otvorite se promjenama i vjerujte u sebe!

Ako ste utonuli u rutinu koja vas ograničava u rastu i napretku, Uran će se u novoj godini pobrinuti da se probudite iz sna ustaljenih navika. Pobudit će u vama želju za novim izazovima i doživljajima

Globalne promjene

Ulazak Saturna u Jarca i svibanjski ulazak Urana u Bika imat će dugoročno veoma moćan utjecaj na suvremeni život. Očekuju nas promjene na području financija, vraćanje starim vrijednostima i vjerovanjima te velik skok u tehnološkom napretku.

Kad neki od generacijskih planeta (Uran, Neptun, Pluton) promijeni znak, to na globalnoj razini prouzroči korjenite promjene. U zadnjih deset godina tako su se dogodila dva važna astrološka pomaka koji su snažno utjecali na društveno-politička događanja. Financijska kriza 2008. počela je ulaskom Plutona u Jarca, a takozvano arapsko proljeće 2011. ulaskom Urana u Ovna. Utjecaj oba događaja osjećamo i danas...

Uran u Biku: Nenadane odluke i događaji

Uran se približava Biku i u njega će prvi put ući 15. 5. 2018., a konačno će se u njemu ustaliti u ožujku 2019. Uran testira, propituje, ruši ustaljene norme nenadanim i šokantnim događajima, a Bik simbolizira sve materijalno, od zemlje do novca. U proljeće su stoga mogući novi šokovi vezani uz prirodne katastrofe ili financijski sustav te promjene zakona koji utječu na naš vrijednosni sustav.

Pod okriljem Urana sljedećih godina moguća je reforma globalnog financijskog sustava, sanacija banaka, reforma poreznog i mirovinskog sustava. U pozitivnijem kontekstu vizionari na području razvoja tehnologije svoje će zamisli provesti u djela i ambicioznim izumima promijenit će nam način života. Automobili na električni pogon, nova brza prijevozna sredstva, poboljšana infrastruktura, zamjena tradicionalnih načina plaćanja učinkovitijim internetskim, sve će to promijeniti našu svakodnevicu.

Saturn u Jarcu: Zaštita okoliša i plaćanje moćnika za grijehe

Saturn se 20. prosinca 2017. vratio u svoj dom, u znak Jarca. To je planet kojim Saturn prirodno vlada, u njemu se najbolje "osjeća" pa je stoga njegov utjecaj tu najjači. Kako je u Jarcu i Pluton, a Uran će ući u Bika, utjecaj elementa zemlje bit će vrlo snažan. To će značiti i bavljenje pitanjima zaštite okoliša i moguća rješenja za smanjenje globalnoga zatopljenja koja će pomoći našoj Zemlji.

Ova bi kombinacija mogla donijeti i nove skandale i razotkrivanja ljudi na visokim položajima. Mnogi će od njih plaćati za svoje grijehe, a od pravnih čistki neće biti pošteđene ni banke, korporacije, institucije.

Što nam nova godina nosi na osobnoj razini?

Ako ste u živom blatu rutine koja vas ograničava u rastu i napretku, Uran će se u novoj godini pobrinuti da se probudite iz sna ustaljenih navika. Pobudit će u vama želju za novim izazovima i doživljajima.

Ako ste u ljubavnom odnosu iz navike, a partner vas zapravo emocionalno, seksualno i duhovno ne zadovoljava, ako na zajedničkom putu ne napredujete, nego jedno drugo vučete u sivilo prosječnosti i nezadovoljstva, vanjski događaji pobrinut će se da to okončate. Možda ćete pronaći rješenje za svoj odnos, u suprotnom, razdvajanje će vam na put dovesti nekog novog, ljepšeg, boljeg.

Slično je s poslovnim životom u kojem ste već možda otupjeli, ali i dalje ustrajete u njemu. Novo poznanstvo, savjet ili tek jedna riječ koju ćete slučajno čuti mogli bi vam dati novu snagu za promjenu.

Uran je revolucionar i neprijatelj rutine i neproduktivnih navika, Saturn u Jarcu pak idealan je pomoćnik onima koji su odlučili da im se snovi konačno ostvare. Zato se otvorite promjenama i vjerujte u sebe.

Marta Pirnar Tittle

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci